keskiviikko, 11. huhtikuu 2012

Emmin muumikakku

Söpö Emmi-tyttönen juhli 2v synttäreitään muumitunnelmissa. Kakussa seikkaili tällä kertaa Niiskuneiti hempeissä väreissä.

Kakussa sisällä perustäytekakkupohja ja välissä vadelmahilloa sekä vadelmamoussea, jossa ihanan kirpeitä vadelmasattumia :-) Pursotuksissa olen käyttänyt uskolliseen tyyliini Flora vispiä, jota olen värjännyt Wiltonin pastaväreillä. Kakusta löytyy valkoista, persikkaista ja hempeän vaaleanpunaista sävyä.

Niiskuneiti on maalattu sokerimassalevylle mustalla pastavärillä ja väritetty tomuväreillä. Reunapursotuksen edessä on suklaaraidat tehosteena. Kukka ja lehdet myös sokerimassaa.

 

Olipa ihana juhlia kanssasi Emmi!

 

 

lauantai, 17. maaliskuu 2012

Yllätysjuhlat!

Järjestimme siskoni kanssa äidille yllätysjuhlat ammattiin valmistumisen johdosta. Tarjolla oli suolaista ja makeaa herkkua sekä hyviä ystäviä juhlimassa kanssamme. Oli ihanaa järjestää värimaailmaltaan yhtenäinen ja juhlava kokonaisuus, mutta parasta taisi kuitenkin olla sankarin ja vieraiden ilmeet ja tunnelma yllätyksen paljastuttua! :-)

Väreinä käytimme utuisia pastellisävyjä, valkoista ja harmaata. Tämä värimaailma oli helppoa toteuttaa, koska sitä löytyy meiltä muutenkin ilman sen kummempia järjestelyjä. Kakusta tuli myöskin utuinen ja hempeä. Värisävyt on tehty Wiltonin pastaväreillä ja pursotuksiin on käytetty Flora vispiä.

Herkkupöydässä sama värimaailma toistuu kaikessa tarjottavassa. Täytekakun lisäksi oli kolmen suklaan juustokakku sekä pientä herkuteltavaa. Mahtavan suuri rungollinen puhtaanvalkoinen hortensia oli lahja äidille.

Suolainen ruoka oli tarjolla suoraan pöydässä. Alapuolella hieman koristeluja ja ménu.

Voi kun meillä oli kivaa! Kiitos kaikille, jotka salaisesti saavuitte paikalle ja teitte juhlista ikimuistoisen :-) Ja mikä tärkeintä:

 Onnea Äiti!!

 

sunnuntai, 15. tammikuu 2012

3v Hello Kitty kakku

Nyt onkin hyvä aika paneutua kakkujen maailmaan, kun ulkona paukkuu pakkanen. Kuuma kuppi kahvia vieressä ja kakun kuvia ruudun täydeltä - kyllä on mukavan laiska sunnuntaipäivä.

Ella-neiti vietti valtavan hauskoja 3v -Hello Kitty synttäreitään ja toki tarjolla oli aiheeseen liittyvää kakkua myöskin. Kakku on hempeä väritykseltään, mutta tällä kertaa terästin sitä ruskealla.

Tykkään todella paljon vaaleanpunaisen ja ruskean yhdistelmästä! Tein kakun reunalle tummasta suklaasta ristikkoreunuksen. Pursotin vahvalle muovisuikaleelle haluamani kuvion suklaasta ja painoin sen sitten kakun pintaan. Vähän jännitti miten sille leikatessa käy, mutta kakusta sai kyllä leikattua aivan siistejä paloja helposti. Tätä koristelua käytän kyllä jatkossakin.

Koristeet sokerimassaa ja spritsaukset Brunbergin tummaa suklaata. Tätä kakkua maisteltiin jo tovi sitten, joten muistaakseni välissä oli trio-täyte kolmessa kerroksessa: suklaata, vadelmaa ja vaniljaa  Ja tietysti kakusta löytyy myöskin muutama pursotettu ruusu, niihin en kyllä koskaan kyllästy.

Täytekakun lisäksi tein juhliin vadelmaisen hyydykekakun. Ja Hello Kitty aihe koristaa tätäkin kakkua. Nuo kaupan valmiit ja muhkeat Hello Kitty tikkarit ovat oiva apu kakun teossa. Jokaiselle synttärivieraalle voisi tehdä vaikkapa oman tikkarilla koristellun muffinsin kakun sijaan  

 

Mukavaa ja makoisaa Uutta Vuotta 2012 kaikille!!

Palataan taas kakkujen merkeissä asiaan

Mira

sunnuntai, 9. lokakuu 2011

Elle & Emilia 3 vuotta!

Heipparallaa taas kaikille! Laitetaanpas nyt vihdoin ja viimein kakkua Ellen ja Emilian 3-vuotissynttäreiltä. Teemana meillä oli tällä kertaa valkoinen väri höystettynä ripauksella vaaleanpunaista. Kakun koristelu noudatti samoin tätä yksinkertaista linjaa. Hempeää ja tyttömäistä :-) Ja kukistahan minä myös tykkään :-)

Sisällä ihan tavistäytekakku marjatäytteellä. Päällä flora vispiä röyhelöksi pursotettuna. Ruusut pursotettu myös flora vispillä, jossa ripaus Wiltonin ruusunpunaista pastaväriä.

Vaikka kakun koristelu onkin mukavaa puuhaa, niin kyllä muukin koristelu on lähellä sydäntä. Minusta on kivaa, kun pöytäkoristeet, vaatteet ja muut tarjottavat sointuvat hyvin toisiinsa. Aika pienellä vaivalla saa juhlavaa tunnelmaa ja kakkukin pääsee oikeuksiinsa arvoisessaan ympristössä. Kyllä juhlahetket ovat elämän suola! Tai vissiin sokeri tässä tapauksessa :-)

Elle & Emilia päivänsankareina :-)

 

Ihania syksyisiä kynttilähetkiä kaikille!

 

tiistai, 12. heinäkuu 2011

Emmin hempeä 1-v kakku

Suloisen Emmi-tytön synttäreitä vietettiin jo jokin aika sitten, mutta nyt onkin ihanaa palata synttäritunnelmiin näiden kakkukuvien kera. Onkin muuten aika hauskaa, että pelkän kakun kuvan näkeminen tuo mieleen juuri ne kyseiset juhlat tai hetken jolloin kakkua maisteltiin. Monia näistä hetkistä ei muistaisi jälkikäteen niin tarkkaan, mutta onneksi voi aina selailla blogin kuvia ja palata näihin ihaniin hetkiin ystävien ja tuttavien parissa :-)

Hempeää lilaa, vaaleanpunaista valkoista ja ripaus pinkkiä väritystä. Päällä valkoinen marsipaani ja reunoilla värjätty Flora vispi.

Koukerot ja Emmin nimi on maalattu pastavärillä. Kukat sokerimassaa, joiden väritykseen on käytetty pinkkiä ja violettia pastaväriä sekä samansävyisiä tomuvärejä. Ja tietenkin ripaus glitteriä :-) Yhden kukan keskelle on jätetty reikä kynttilää varten.

 

Onnea vielä kerran pikkuinen Emmi!