Tänään sain kuulla työpaikan kuulumisia ihanan sijaiseni Merjan käydessä visiitillä :-) Ja tottahan toki sitä täytyi leipoa jotain herkkua kahvin seuraksi. Makuhermot vaativat pitkästä aikaa jotain suklaista - joten saamansa pitää. Suklainen piirakka olisi ollut näppärä valmistaa, mutta minusta on ihana vääntää kaikki kakun muotoon (mikähän pakkomielle tämäkin on ;-))

Kakussa on vain puolet perusannoksesta ja se on paistettu pienessä (halkaisija 15 cm) vuoassa. Koostumus oli ihanan mehevä ja suklainen, vaikka taikinassa ei ole yhtään oikeaa suklaata. Päällä mokkapalojen kuorrute ja suklaisia koristerakeita.

2024560.jpg

Suklaakakku

2 munaa

2 dl sokeria

2,5 dl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

3 rkl kaakaojauhetta

150 g margariinia

1,5 dl haaleaa vettä

Kuorrutus:

80 g margariinia

n. 6 dl tomusokeria

2 rkl kaakaojauhetta

n. 5 rkl kuumaa kahvia

Vaahdota munat ja sokerit keskenään. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne siivilöiden vaahtoon. Lisää hyvin jäähtynyt margariini ja haalea vesi joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia tai niin kauan että kakku on irronnut selvästi vuoan reunoista. Kumoa kakku ja anna jäähtyä rauhassa vuoan alla.

Valmista kuorrutus sulattamalla margariini ja lisäämällä sulaneen rasvan joukkoon muut aineet. Sekoita voimakkaasti niin kauan että seos on kiiltävää ja sileää. Kaada kakun päälle. Koristele saman tien, muuten kuorrutus ehtii kovettua eivätkä koristeet enää tartu pintaan.

VINKKI: Jos haluat saada kakun pinnasta/reunoista tasaisen ja sileän (kts. kuva), älä korppujauhota vuokaa. Asettele leivinpaperista leikatut suikaleet vuoan reunoille/pohjalle ja kaada taikina vasta sitten vuokaan. Näin kakku ei tartu vuoan reunoihin, mutta leivinpaperi irtoaa helposti rasvaisesta kakun pinnasta.

Merja - kiva kun kävit ja kiitos tuliaisista :-)