Merja kävi kertomassa työpaikan kuulumisia äitiyslomalaiselle :-) Ja sehän on hyvä syy samalla maistella herkkuja. Halusin muffineista yhtä mansikkaisen makuista kuin Ellen ja Emilian kakku oli. Ja nimenomaan sellaisia karamellimaisen mansikkaista- ei marjaista. Muffinit maistuvat yleensä enemmän "taikinalle" vaikka niitä maustaisi kaakaolla, suklaalla jne. Nyt sain kyllä onnistumaan aika mansikkaisen makuisia muffineja :-)

Pursotukset on valkosuklaa-nougatmoussea, johon on laitettu vatkausvaiheessa kaksinkertainen määrä maitoa (BlåBand).

Koristeet on tehty suklaasiirtokuva-arkin avulla valkosuklaasta. Lisäksi laitoin sävyyn sopivia nonparelleja ja sokeria.

Tästä ohjeesta tuli 12 kpl muffineja muffinipellille. Halusin myös testata rasvan määrää muffinitaikinassa. Yleensä sitä on aika paljon, mutta tähän karsin rasvan määrän minimiin. Ja hyvin onnistui!

Mansikka-valkosuklaamuffinit

n. 80 g rasvaa (alkuperäisessä ohjeessa oli 150g)

1 dl sokeria

1/2dl mansikkasokeria

2 kananmunaa

vajaa 3dl vehnäjauhoja

1 1/2 tlleivinjauhetta

n. 1 dl maitoa

80-100 g mansikkavalkosuklaata (Bellarom De Luxe, Lidlistä)

pari tippaa mansikka-aromia

Vatkaa pehmennyt rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Osan sokerista korvasin makusokerilla eli käytin Stockmannilta ostettua todella mansikkaista sokeria (ruokokidesokeria, jossa kuivattua mansikkaa seassa). Tämän lisäksi tipautin taikinaan vielä pari tippaa mansikka-aromia :-) Lisää munat yksitellen ja vatkaa taikinaa koko ajan. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon. Lisää lopuksi maito. Itse muistaakseni lorautin vielä hieman lisää maitoa tuon desilitran päälle. Lisää rouhittu mansikkavalkosuklaa varovasti käännellen joukoon. Jaa taikina muffinsivuokiin ja paista muffineja uunin keskitasossa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.

Merjalle terkkuja ;-)