Meidän pienet Elle ja Emilia täyttivät jo puoli vuotta! Täytyyhän tällaista rajapyykin ylitystä tietenkin juhlistaa jotenkin. Olen jo pitkään haaveillut suklaisesta mansikkajuustokakusta ja tässäpä oiva tilaisuus toteuttaa taas yksi päähänpistoistani. Kakku on erittäin suklainen ja mansikkainen. Mansikan maku ei kuitenkaan tule oikeista mansikoista, vaan suklaan sisältämistä mansikanmakuisista rakeista :-) Halusin koristella kakun ilman kermaa, marsipaania tai sokerimassa, joten murustelin marenkia päälle ja tein tummasta suklaasta raitoja.

2083458.jpg

Kakku on tehty sydämen muotoiseen irtopohjavuokaan. Reunoista saa tasaisemmat, jos käyttää laidoilla reunakalvoja. Minä en niitä muistanut tällä kertaa laittaa :-)

2083464.jpg

Tämän kakun maku on T A I V A A L L I N E N !! Jos syöjiä on paljon tai kakku on tarjolla juhlissa, kannattaa täyte tehdä kaksinkertaisena. Korkea kakku on erittäin kaunis ja luultavasti santsipalan hakijoita on myös ;-D

2083454.jpg

 

Valkosuklaa-mansikkajuustokakku

Pohja:

1 pkt Digestive -keksejä

n. 70g voita/margariinia

Täyte:

1 prk Flora vispiä

1 prk vaniljan makuista maitorahkaa

2 rkl sokeria

2 tl vaniljasokeria

3 rkl mansikkahilloa

200g mansikka-valkosuklaata (saa Lidlistä, merkki on Bellarom)

3 rkl mansikkamehua

4 liivatelehteä

(ripaus vaaleanpunaista elintarvikeväriä)

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Murustele keksit ja lisää sula rasva. Painele muruseos vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää maitorahka, hillo ja sokerit. Sulata mikrossa suklaa ja lisää se huolellisesti vaahtoseokseen. Sulata liivatteet kuumaan mansikkamehuun ja lisää ohuena nauhana seokseen. Levitä täyte keksikerroksen päälle ja anna hyytyä kylmässä muutaman tunnin ajan. Koristele haluamallasi tavalla.

VINKKI: Kakku on suhteellisen makea ja marenki antaa roimasti lisämakeutta. Voit siis jättää kakun myös koristelematta tai tehdä siihen esimerkiksi mansikkamehusta kiilteen (2 dl mansikkamehua, 4 liivatelehteä)

Tiedoksi: Säilytin kakkua yön yli jääkaapissa koristeltuna. Olin varma, että marengit sulavat kakun päälle ja kakku menee pilalle. Mutta marengit sulavat vain aavistuksen ja sitä ei oikeastaan edes huomaa. Joten marengit voi huoletta laittaa kakkuun jo hyvissä ajoin.