Sain suuren kunnian ja vastuun taiteilla hääkakun Hannan ja Peten hääjuhliin. Morsian ja sulhanen toivoivat kakun olevan erittäin suklainen ja aikuiseen makuun toteutettu. Koristelun suhteen sain muuten täysin vapaat kädet - ainoa ehdoton edellytys oli, että kakussa pitää olla moottoripyörä! Lisäksi toivottiin hieman huumoria peliin, joten ihan tavallista täytekakkua tästä ei sitten tullut :-)

Kakku kertoo hääparin lähteneen ajelulle moottoripyörällä. Moottoripyörä on laitettu parkkiin tielle rinteen yläpäähän, josta hääpari on juossut rantaan heitettyään ensin vaatteet pois päältä. Sitten onkin pulahdettu uimaan ;-)

2191317.jpg

Kakku on koottu neljästä suklaalevykakusta. Täytteenä on aprikoosihilloa sekä tummaa ja valkoista suklaamoussea. kakku on kostutettu Galliano-liköörillä. Tie, vaatteet, sydän-kyltti ja moottoripyörän perässä olevat hääkoristeet ovat marsipaania. Vesi on siniseksi värjättyä sokerivettä, joka on liivatteella hyydytetty hieman ryppyisen leivinpaperin päällä. Näin yritin saada aidompaa efektiä veteen, kuin mitä kermaa pursottamalla olisi saanut. Hyytynyt vesi on sitten siirretty kakun päälle. Hiekka on Muru -keksimurskaa. Ruoho on värjättyä voikreemiä ja kukat sokerimassaa. Kaksivärinen reunapursotus on valkoista ja vaaleansiniseksi värjättyä Flora vispiä.

Koska kyseessä oli kahvipöydän kohokohta, niin minullehan tietenkin tuli valtavat paineet saada kakku ehjänä perille. Kakun suuresta koosta johtuen sen kuljettaminen oli hieman haasteellinen tehtävä ja ajoinkin juhlapaikalle hitaasti mutta varmasti (ja varmasti myös tukkien liikenteen). En luultavasti edes hengittänyt koko matkan aikana, jotta kakulle ei vaan sattuisi mitään. Mutta huh - ehjänä päästiin perille ja kakku pääsi turvaan odottamaan esille pääsyä.

Samaisesta syystä unohdin myös ottaa valokuvat kakusta. Pakkasin kakkua niin kieli keskellä suuta, että muistin kameran olemassaolon vasta liian myöhään. Tämä otos on hääparin minulle toimittama, kiitos siitä! Laitan tänne kakusta lisää kuvia, kunhan saan niitä enemmän.

 Lämpimät onnittelut hääparille!!