Perjantaina tuli kuluneeksi 10 vuotta siitä, kun sanoimme toisilllemme Tahdon. Apua, näin se aika rientää :-) Juhlimme pienimuotoisesti kahdestaan hyvän ruoan parissa ja sukulaisten kanssa maistelimme hääkakkua. Mulla oli siis suunnattomia vaikeuksia päättää millaisen kakun teen - ainakin sata ideaa päässä ja nyt jo harmittaa kaikki toteuttamatta jääneet ideat. Loppujen lopuksi päädyin perinteisesti kukkakakkuun, mutta yritin toteuttaa hieman perinteisestä poikkeavaa väritystä. Minulta se on aika vaikeaa - lempivärini kun sattuu olemaan valkoinen ja kakuissa tykkään käyttää niin sitä hempeää vaaleanpunaista. Ja sitäkin tästä kakusta kyllä löytyy :-)

1884688.jpg

Kakussa on viiden munan peruspohja ja välissä mango-passionhedelmämousse + persikanpalat sekä suklaamousse. Kakun päälle levitin voikreemin ja päälle kaulitsin vaaleanpunaisen sokerimassan.

VINKKI: Sokerimassa on todella helppo kaulittava ja pinta on siitä kiitollinen, että siihen on helppo kiinnittää koristeita. Kukat tarttuivat hetkessä pintaan kiinni parilla tipalla kaupan valmista sokerikuorrutetta. usein myös sanotaan, että sokerimassalla kuorrutettua kakkua ei saa laittaa jääkaappiin. Itselläni ei asian kanssa ole koskaan ollut mitään ongelmaa. Tämäkin kakku oli aivan kuin vastatehty oltuaan yön yli jääkaapissa ilman kakkukupua.

1885076.jpg

Kukat on tehty sokerimassasta. Halusin tällä kertaa tehdä ihan pelkistettyjä kukkia, joten en niitä juurikaan käsitellyt millään työkalulla. Hieman ohensin massaa jostain kohtaa ja nostin kukat muotteihin kuivumaan. Lopuksi maalasin kukat tomuväreillä. Tein kukista kaksivärisiä niin, että väritin myös puolet terälehdistä keltaisella (EdAble Artin väri Sunflower) ja toisen puolen vaaleanpunaisella (EdAble Artin väri Iced pink sorbet). 

1885058.jpg

Kokeilin tässä kakussa oikeastaan ensimmäistä kertaa suklaalla spritsausta. Aiemmin olen roiskinut suklaalla vähän sinne ja tänne, mutta nyt tarkoituksena oli tehdä kaunista kuviota. Homma oli paljon kuvittelemaani helpompaa ja jäin kyllä kerrasta koukkuun. Tätä hommaa aion ehdottomasti jatkaa. Kuvioita on hauska tehdä ja jälki on kaunista kakun päällä. Suosittelen!!

1885066.jpg

Ja kyllähän se mopo karkasi lopuksi käsistä kuitenkin :-)) Olin niin innoissani, että oli pakko mennä laittamaan kakkuun lisää koukeroita ja numerot. Nämä olisi ehkä kuitenkin kannattanut jättää tekemättä - yksinkertaisempi kun on monesti kauniimpi.

<3 Onnea meille! <3