Pääsiäinen sitten oli ja meni sekä pieni blogin päivitystauko myös. Meillä oli oikein sosiaalinen pääsiäinen ja vieraita kävi paljon. Kiva oli kaikkia taas tavata! Loma kului aika pitkälti keittiössä, joten leivottukin on. Panostimme tänä pääsiäisenä hyvään ruokaan, koska kaksosten kanssa ei viitsi vielä raahautua ravintolaan syömään. Silloin pitää ravintola tuoda kotiin :-) Pääsiäisen kakku tänä vuonna oli aiheen mukaan koristeltu juustokakku - herkku joka meidän perheessä syödään aina viimeistä murusta myöten.

1239737151_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pääsiäisen juustokakku

Pohja:

Digestive -keksejä ja sulatettua rasvaa (määrä sen mukaan kuinka paksun pohjasta haluaa)

Täyte:

1 prk Flora vispiä

1 prk vaniljatuorejuustoa

1 prk Perinteinen mango-appelsiinijogurttia

1 prk persikkasosetta (esim. Piltti)

n. 1/2 dl sokeria

1/2 dl appelsiinimehua

6 liivatelehteä

Kiille:

2 prk persikkasosetta

2 liivatetelehteä

Murskaa keksit ja sekoita sulatettu rasva joukkoon. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle (itse käytin 20 cm halkaisijan reunavuokaa). Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora vispi ja sekoita joukkoon myös tuorejuusto, jogurtti, persikkasose ja sokeri. Liota liivatteet kuumaan appelsiinimehuun ja vatkaa ohuena nauhana seokseen. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli tai muutamaksi tunniksi. Kiille valmistetaan sulattamalla kaksi liivatetelehteä pieneen määrään kuumaa nestettä (vettä tai mehua) ja sekoittamalla se soseen joukkoon. Sose kaadetaan hyytyneen täytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi ja annetaan hyytyä. Koristele haluamallasi tavalla.

Itse jaoin täytteen kahteen osaan ennen liivatteiden lisäämistä. Värjäsin toisen annoksen aavistuksen verran oranssimmaksi kuin mitä toinen oli. Laitoin vuokaan vuorotellen näitä seoksia, joten sain kakkuun raitoja ja kauniin pinnan. Raidat näkyivät kauniisti etenkin kakkua leikatessa. Koristelu on tehty kokonaan tummasta suklaasta ja valkosuklaasta.

1239737102_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lisäksi lapsille oli tarjolla pääsiäismunakeksejä, jotka on tehty samalla tavalla kuin aiemmat keksini. Koristelin keksit yksinkertaisesti keltaisella pikeerillä. Aika hillittyjä munia, vaikka värikkäämpiäkin olisi pääsiäisen kunniaksi voinut kyllä tehdä :-)

1239736840_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Esikoiseni halusi myös leipoa keksejä ja koristella ne. Lotta keksi ihan itse loistavan idean - hän leipoi jokaiselle vieraalle oman nimikeksin :-) Ja hyvin onnistui, vaikka elämän ensimmäistä kertaa pikeerillä koristelun taitoa opetteli :-)

1239736925_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä siis leivonnaiset pääsiäisen osalta. Toki meillä syötiin mm. mansikoita ja mascarponejuustovaahtoa, mutakakkua ja vadelmia, mutta ei niistä sen enempää. Eräs pieni täytekakku ja suolaistakin tarjottavaa on kuitenkin tulossa toiseen postaukseen.