Sen pitää olla sydämen muotoinen, punainen ja suklainen - yllätys puolisolle. Nämä kolme ominaisuutta tilauskakultani toivottiin, muuten sain vapaat kädet. Tällainen siitä sitten tuli.

1818731.jpg

Kakku on todella suklainen - siinä on suklaata yli puoli kiloa. Suklaakakkupohja, välissä suklaamousse sekä valkosuklaamousse ja reunalla/pursotuksissa mokkapalojen kuorrutetta vaahdotettuna ja kermalla höystettynä. Laitan tähän tuon mehevän pohjan ohjeen ja kuorrutteen ohjeen. Täytteitä jokainen voi sitten itse soveltaa. Noista mousseistakin kun voi tehdä kevytversioita tai sitten oikeita herkkujen herkkuja oikealla suklaalla ja kananmunilla. Tässä kakussa on niitä herkkujen herkkuja ;-)

Suklaakakkupohja

200 g tummaa suklaata

200 g margariinia

4 munaa

2 dl sokeria

4 rkl kaakaojauhetta (laitan itse sekä tummaa että vaaleaa)

1,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Suklaa ja margariini sulatetaan ja jäähdytetään. Munat ja sokeri vaahdotetaan ja lisätään rasva-suklaaseokseen. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja siivilöidään ne nesteseokseen. Paistetaan uunin alatasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. Tämä kakku normaalisti kuorrutetaan ja syödään sellaisenaan, mutta minä leikkasin pohjan kolmeen osaan ja tein siitä täytekakun.

Kuorrutus

100 g margariinia

~ 7-8 dl tomusokeria

4 rkl kaakaojauhetta

vahvaa kahvia

Sulata kattilassa margariini ja sekoita joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe, niin että seoksesta tulee vaikeasti sekoittuvaa tahnaa. Lisää sitten kahvia niin paljon, että saat seoksesta tarkoitukseesi sopivan paksuista kuorrutetta - joko levitettävää tai kaadettavaa. Jos kuorrutetta haluaa pursottaa, niin tee ensin aika paksua kuorrutetta ja kaada sekaan vähän vatkattua vispikermaa (tai ihan vain purkista). Kannattaa olla tarkkana kerman kanssa ettei seoksesta tule liian löysää. Jälkikäteen lisätty tomusokeri ei enää oikein paksunna seosta, vaan tekee siitä rakeisen.

1818725.jpg

Päällä on punaista marsipaania. Ruusut on tehty myös punaisesta marsipaanista ja ne on sivelty punaisella kimallejauheella. Lehdet on tehty suklaamassasta (Ice chocolate fudge paste - sitä saa ainaskin Have Your Cake & Eat It -nettikaupasta). Teksti on suklaista tomusokerikuorrutetta.

Love is Everything!