Löysin reseptilaatikon pohjalta ikivanhan Kuningatarmurumuffineiden reseptin. Ohje vaikutti niin herkulliselta, että pakkohan sitä oli heti kokeilla. Muutamia pieniä muutoksia ohjeeseen tein kuitenkin :-) Muffineiden sijaan teinkin piirakan 24 cm irtopohjavuokaan ja lisäilin hieman aineksia. Ja aivan sattumalta muuten pakastin tänään vadelmia ja mustikoita talven varalle - siis juuri niitä marjoja joita tähän upeaan piirakkaan tarvitaan.

1896574.jpg

Piirakka maistui järjettömän hyvältä uunituoreena vaniljajäätelön ja Wiener Nougat crushin kanssa.

1896578.jpg

Kuningatarmurupiirakka

2 dl sokeria

2 kananmunaa

150 g margariinia

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

Päälle:

3 dl tuoreita vadelmia ja mustikoita

Muruseos:

50 g margariinia

1/2 dl sokeria

1 1/2 dl kaurahiutaleita

1 tl vaniljasokeria

1/2 tl leivinjauhetta

Lisäksi:

4 kpl kaurakeksejä murskattuna

3 rkl Wiener Nougat Crushia

2 rkl sulatettua voita/margariinia

tuoreita vadelmia ja mustikoita

***

Vaahdota munat ja sokeri. Sulata margariini. Lisää jäähdytetty rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet vaahtoon. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (24 cm tai 26 cm). Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle marjat. Sekoita muruseoksen ainekset keskenään ja ripottele seos taikinan ja marjojen päälle. Paista pohjaa uunin keskitasossa tunnin ajan 180 asteessa. Laita noin puolessa välissä paistoaikaa leivinpaperi vuoan päälle, jotta piirakka ei pala päältä. Tunnin paistoajan jälkeen katkaise uunista virta ja anna piirakan "vetäytyä" uunissa kymmenisen minuuttia. Ota piirakka uunista ja anna jäähtyä hetki. Kumoa lopuksi sen päälle tuoreita vadelmia ja mustikoita. Sekoita sulatettu rasva kaurakeksimuruihin ja Wiener nougat crushiin. Ripottele lopuksi murut piirakan ja marjojen päälle. Tarjoile vaniljajäätelön ja Wiener nougat crushin kanssa.