Vierailevat ystävät ovat oiva tekosyy testata niitä kymmeniä kakkuideoita, joita pään uumenissa syntyy. Niin kävi nytkin...ja eikun tuumasta toimeen. Resepti on aivan tuulesta temmattu ja kakusta tuli todella sitruunainen.

1818766.jpg

Painelin irtopohjavuoan pohjalle murskatuista sitruunatäytekekseistä reilun paksuisen pohjan. Reunalle laitoin sitruunan makuisia kierrevohveleita ja täytin kakun sitruunatäytteellä (purkki Flora vispiä, purkki maustamatonta tuorejuustoa, raastettua sitruunan kuorta, vaniljasokeria ja liivatteet sulatin sitruunan mehuun). Keksit ovat hyvin voimakkaasti sitruunan makuisia ja jätin täytteen tarkoituksella miedon makuiseksi. Mutta mutta - kakkua maisteltuani tulin siihen tulokseen, että tuorejuusto kannattaakin ehdottomasti korvata Sunnuntain sitruunanmakuisella tuorejuustovalmisteella. Varsinkin jos tykkää sitruunan mausta!

1818762.jpg

Kakun päällä on vaahtokarkkitaikina (MMF), jota testasin tässä ihka ensimmäisen kerran. Taikinan teko oli jotakuinkin mielenkiintoista ja sanoisinko venyvää :-) Yllättävän helppoa se kuitenkin oli ja mielestäni MMF-taikinan siirtäminen kakun päälle oli helpompaa kuin sokerimassan ja marsipaanin. Myös maku oli hyvä, vaikka käytinkin Lidlin sitkeitä halpisvaahtiksia. Tein kaulitun taikinan päälle veitsen "ei terävällä" -puolella ristikon ja liimasin viivojen yhtymäkohtiin kultaisen sokerihelmen. Reunan muhkeat pursotukset ovat Flora vispiä ja tämän kakun suklaaperhoset on tehty jotakuinkin Kinuskikissan hienojen mallien mukaan.