Vapun aikaan keskityin vaihteeksi ruoanlaittoon ja kakkujen teko sai väistyä hetkeksi. Löydät tästä postauksesta vapun pikkuherkkujen lisäksi kaksi erilaista menu-vaihtoehtoa. Tein vappupöytään asetelman hedelmistä ja siitä pitivät sekä lapset että aikuiset. Ihania hedelmäkimppuja löydät täältä, suuri kiitos vinkistä Jonnalle Bostoniin!

1241337138_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hedelmäkimpun tekoon käytin suklaassa ja kookoshiutaleissa dipattuja mansikoita, cantaloupemelonia ja hunajamelonia. Tarkoitus oli laittaa myös tuoretta ananasta, mutta ananas unohtui kauppaan :-) Kimppua koristaa yksi iso Hello Kitty -vaahtokarkki. Sopivaan astiaan laitetaan tukevasti pala styroksia ja styroksiin kiinnitetään runsaasti coctailtikkuja ja pidempiä grillitikkuja. Tikkujen päihin sitten asetellaan erilaisia ja erimuotoisia hedelmiä. Suklaaseen dipattuna tästä saa kyllä myöskin aika makean herkun. Näitä aion jatkossakin varmasti tehdä!!

Vappuaaton Menu

Lämmin röstiperuna, vanilja-balsamicosiirappia, smetanaa ja graavilohitartar

Paahdettua ruisleipää, voita ja sormisuolaa

**

Paistettua lohta ja kuhaa

Limerisottoa

Sitruunakastiketta

**

Ruokokidesokerissa ja kuohukermassa haudutettua leipäjuustoa, lakkaliköörillä maustettua lakkahilloa

Hedelmäkimppu ja Brie-juustoa

*

Vappuna avattiin myös grillikausi ja korkattiin vihdoinkin uusi grilli. Grillissä saa laitettua mitä upeimpia herkkuja ja grilli onkin meillä ahkerasti käytössä koko grillauskauden. Mielestäni grillatut vihannekset päihittävät melkeinpä ruoan kuin ruoan :-D

Grillikauden avajaisten Menu

Brie-tomaattisalaatti (erilaisia salaatteja, rucolaa, minitomaatteja, kurkkua, hillosipulia, aurinkokuivattua tomaattia, Brie -juustoa, pippuria ja öljyä)

Patonkia ja ruohosipulituorejuustoa

**

Barbeque-kanaa, possua, teryaki-marinoitua nautaa

Keltaista ja punaista paprikaa, kesäkurpitsaa ja sipulia vartaassa

Cantaloupe- ja hunajamelonia vartaassa

Voilla valeltuja varhaisperunoita

Kermaviilikastike

**

Appelsiiniletut ja lämmin appelsiinisiirappi + vispikerma

1241337066_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Appelsiiniletut ovat juhlava muunnos tavisletuista. Lettutaikinan ja appelsiinin makuyhdistelmä on sanoinkuvaamattoman hyvä! Nämä ovat ihania sekä lämpiminä että kylminä. Suosittelen!

Appelsiiniletut (1 annos)

4 dl maitoa

1 kananmuna

1/2 tl suolaa

1 tl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

2 rkl sulaa rasvaa

1 appelsiinin raastettu kuori

Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna taikinan turvota noin puolisen tuntia. Paista pieniä tai isoja lettuja makusi mukaan.

Appelsiinisiirappi

1 appelsiinin puristettu mehu

1 appelsiinin raastettu kuori

1 dl tomusokeria

Sekoita kattilassa kaikki aineet ja lämmitä miedolla lämmöllä niin kauan aikaa, että sokeri sulaa ja seos muuttuu hieman siirappimaiseksi (noin 5 min). Kaada heti lettujen päälle. Jäähtyessään appelsiinikastike muuttuu vielä enemmän siirappimaiseksi, joten silloin sitä on hankalampi kaataa. Anna lettujen maustua vähänaikaa ja tarjoile letut sitten vispikerman kanssa.

Edit: Jos nämä kaksi menuta tekee peräkkäisinä päivinä, niin "tähteistä" saa tehtyä ihanan iltapalan. Paahda ruisleipää ja levitä loppu graavilohitartar leivälle, päälle tuoretta tilliä ja limemehua. Paahda maalaisleipää ja levitä päälle loppu smetana, kylmäsavuhärkää, rucolaa, Brie-juustoa, grillattua sipulia ja pippuria. Niin namia että heikottaa!!

Ensi viikonloppuna on luvassa taas kakkuja :-D