Lohivoileipäkakku

Olihan ristiäisissä toki tarjolla myös suolaisia kakkuja niiden makeiden rinnalla. Pitäähän ruokavalion pysyä balanssissa :-) Voileipäkakku on tehty isoista vehnä- ja ruispaahtoleivistä (3x4 leipää) ja neljä kerrosta. Kakku oli siis aika iso.

1818771.jpg

Täytteenä lämminsavulohta, kylmäsavulohta, kurkkusalaattia, ruohosipulituorejuustoa, ranskankermaa, sitruunaa ja pippuria. Reunalla emmental -juustoraastetta. VINKKI: Teetin paikallisessa lasiliikkeessä erikokoisia lasilevyjä pyöristetyillä reunoilla. Niille kakut on helppo tehdä ja ovat varmasti tarpeeksi isoja kaikenkokoisille kakuille. Ja lisäksi aika kivan näköisiä pöydällä, kun ei tule sitä väriloistoa erivärisistä tarjoiluastioista.

1818773.jpg

Kakun päällä raapalla tasoitettu maustamaton tuorejuusto kevennettynä ranskankermalla ja sitruunanmehulla. Reunapursotukset samaa materiaalia. Päällä katkarapuja, kylmäsavulohiruusukkeita, sitruunaa ja limeä siivuina sekä ruohosipulikoriste keskellä :-)

Kasviskakku

Pyöreään 26 cm irtopohjavuokaan tein hyydytetyn kasviskakun. Pohja tehty Real -ruisleivästä. Sisältää vispikermaa, ruohosipulituorejuustoa, herkkukurkkua, paprikaa, ruohosipulia, sitruunaa, sinappia ja mausteita. Näin pääpiirteittäin. Päällä ananaskirsikoita.

1818778.jpg