Tuli sitten hotkaistua vieraitten kanssa melkein koko kakku ennen kuin muistin kameran olemassaolon. Ja hätäpäissäni otin vielä noin huonolaatuisen kuvan - mutta menköön. Testasin ensimmäistä kertaa suklaa siirtokuva-arkin käyttöä reunan koristelussa ja olen kyllä täysin myyty. Homma oli helppoa kuin mikäkin ja jälki niin kaunista. Pelkäsin että kakusta tulee hankalasti leikattava kun reuna on kovaa suklaata. Ei pelkoa - kakku leikkautui kuin vettä vain :-)

1818739.jpg

Tein näin:

1)  Mittasin ensin kakun korkeuden ja merkitsin sen siirtokuva-arkkiin.

2)  Leikkasin kaksi suikaletta (riippuu kakun halkaisijasta) siirtokuva-arkista ja teippasin ne yhteen lähekkäin, niin että liitoskohtaa ei näy valmiissa reunassa.

3)  Teippasin suikaleen pöytään kiinni kuvapuoli ylöspäin.

4)  Sulatin valkosuklaata mikrossa ja sivelin ohuen kerroksen suikaleen päälle pullasudilla. Kuitenkin niin, että koko suikale on tasaisesti suklaan peitossa.

5)  Annoin sulan suklaan vähän aikaa jähmettyä, niin että se ei valu nostettaessa. Kiedoin sitten suikaleen kakun ympärille. Varmista että se on tiiviisti kakun reunan pintaa vasten!

6)  Laitoin kakun jääkaappiin hetkeksi, jotta suklaa kovettuu.

7)  Irrotin muovisuikaleen reunalta (lähtee irti todella hyvin) ja reuna on valmis. Ei kun syömään!

Tämä kakku oli oikea kaloripommi. Pohjalla on murskattuja toffee fasupaloja ja hieman rasvaa. Täytteenä on liivatteella hyydytettyä valkoista ja tummaa suklaamoussea. Päällä on suklaakuorrutetta ja suklaasta (chocolate fudge) tehty ruusu. Niin ja reuna olit tosiaan valkosuklaata. Yksi reilu pala riittää peittoamaan makeannälän päiväkausiksi - melkein ;-)