Kaappien perukoilta löytyi kaikenlaista jämäainesta :-) Flora vispi nökötti yksinäisenä jääkaapin hyllyllä ja Fazerin limen ja sitruunan makuinen leivontasuklaa oli menossa vanhaksi. Päätin sitten tehdä pikaista kakkua ihan oman perheen maisteltavaksi. Aineksista syntyi erittäin raikas kakku, joka oli käsittämättömän pehmeä koostumukseltaan. Jos sitrusmaut viehättävät, niin nappaapa tästä ohje mukaan :-)

1241071687_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sitrus-valkosuklaakakku

Pohja:

Digestive-keksejä, sitruunatäytevohveleita, rasvaa

Täyte:

1 prk Flora vispiä

1 prk sitruunamaitorahkaa

1 prk appelsiini-ananas jogurttia (tai sitrusjogurttia)

100 g lime-sitruuna leivontasuklaata (Fazer)

1/2 dl sokeria

4 liivatelehteä

1 rkl sitruunanmehua

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Murskaa Digestive-keksit ja muutama sitruunatäytevohveli joukkoon makua antamaan. Kaada sulatettu rasva joukkoon ja painele keksiseos irto- tai reunavuoan pohjalle. Vaahdota Flora vispi ja lisää joukkoon maitorahka, jogurtti ja sokeri. Sulata suklaa ja lisää se varovasti vaahdon joukkoon. Sulata liivatteet kuumaan sitruunamehuun (tai veteen) ja kaada hieman jäähdyttyään ohuena nauhana täytteeseen. Sekoita hyvin ja kaada täyte keksimurujen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli. Koristele mieleiselläsi tavalla.

Ensin ajattelin tehdä sitruunamehusta kiilteen kakun päälle, mutta sitten iski laiskuus :-D Ripottelin hieman vihreää koristesokeria ja laitoin muutaman vihreän valkosuklaakukan kakun päälle. Oikein herkullista oli!