Ihanaa äitienpäivää!

Me juhlittiin äitienpäivää porukalla jo eilen siskoni perheen, mummuni ja äitini kanssa. Vilinää ja vilskettä riitti kun suvun pienimmät pääsivät vauhtiin. Sitten nautimme kakkukahvit ja mukavaa oli :-)

Tänä vuonna äitienpäiväkakkuna toimi suuri juustokakku. Alimpana kääretorttupohja, sitten vaniljainen kerros, sitten tuoreilla mansikoilla maustettu vaaleanpuaninen kerros. Loppusilauksena mansikkamehusta tehty kiille. Koristeena limeä, mustaviinimarjoja, mansikoita sekä transferilla koristeltuja suklaalastuja ja suklaaspritsaukset. Kakun koko 25 cm x 30 cm.

 

Edit: Minulta pyydettiin ohjetta täytteeseen, joten tässäpä se olisi. Täyte on tässä kakussa varsin yksinkertainen ja helposti tehtävä. Maku oli todella vaniljainen ja mansikkainen. Pidin itse kovasti tämän kakun mausta. Mansikan määrää voi toki lisätä oman makunsa mukaan, mutta muistathan huomioida liivatteen määrän myöskin.

Vaniljatäyte: 

5 dl Flora vanilla

reilu 1 dl Flora vispiä

200 g vaniljainen tuorejuustovalmiste (Sunnuntai)

n. rkl vaniljakreemijauhetta

5 liivatetta

Mansikkatäyte: 

6,5 dl Flora vispiä

1 rasiallinen (pieni) tuoreita mansikoita survottuna

1 prk maitorahkaa

6 liivatetta

Kiille: 

4 dl mansikkamehua

4 liivatetta

Ja pohjalla on siis perinteinen kääretorttupohja, josta leikkasin reunavuokaan sopivan pohjan. Kostutin pohjaa hieman mansikkamehulla ennen täytteiden kaatamista.