Päätin näin sadonkorjuun aikaan ja viikonlopun kunniaksi tehdä jotain namiherkkua vihanneksista :-) Jääkaapista löytyi iso pussi muhkeita porkkanoita - siispä porkkanapiirakan tekoon. Koska tämä herkku tällä kertaa valmistui ihan vain oman perheen kesken tuhottavaksi, niin tein piirakkataikina-annoksesta vain puolikkaan. Paistoin taikinan kakkuvuoassa (halkaisija 18 cm) ja levitin kuorrutetta yhden kerroksen myös kakun väliin.

1938394.jpg

Koristelin hasselpähkinärouheella sekä porkkanoista ja suklaasta tekemilläni kukilla :-) Tässä vielä ohje tämän kokoiseen kakkuun:

Pieni porkkanapiirakka tai -kakku

Pohja:

100 g margariinia

2 munaa

1,5 dl sokeria

2 1/4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

2 tl kanelia

2,5 dl porkkanaraastetta

Kuorrute:

200 g Olympia sulatejuustoa

50 g voita/margariinia sulatettuna

n. 4 dl tomusokeria

1-2 tl vaniljasokeria

Vaahdota munat ja sokeri. Sulata margariini ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vuorotellen vaahtoseokseen jauhoseosta ja margariinia. Lisää lopuksi varovasti käännellen porkkanaraaste. Kaada korppujauhotettuun vuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (huom! tästä määrästä tule vain siis max puolikas pellillinen). Paistoin kakkua uunin alatasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia. Sekoita tomusokeri, rasva ja vaniljasokeri kovasti vatkaten sulatejuuston sekaan. Levitä kuorrute lopuksi kakun päälle ja halutessasi myös reunoille sekä kakun väliin. Koristele hasselpähkinärouheella tai mantelilastuilla.