Viikonloppuna vietettiin pienen Siiri Sofian ristiäisiä ja minä sain kunnian tehdä kakun juhliin. Toivottiin mansikkakakkua, muuten sain aivan vapaat kädet - Ihanaa! Mielikuvitus laukkasi ja lopulta päädyin romanttiseen ja kimaltelevaan kakkuun. Perinteisesti valkoista ja vaaleanpunaista :-)

2104342.jpg

Kakussa on 8 munan peruspohja ja täytteenä mansikkahilloa, mansikoita ja mansikkamoussea. Kakku on päällystetty marsipaanilla (2/3 osaa vaaleanpunaista, 1/3 valkoista ja viisi tippaa valkoista elintarvikeväriä), jonka alla on mansikkatomusokerista tehty voikreemi. Nimi on kirjoitettu hopeanvärisellä pikeerillä. Lopuksi pinta on suihkutettu helmiäissprayllä. Sydämet on painettu marsipaanin pintaan piparimuotilla, jälki on sivelty liimalla (syötävällä :-)) ja pintaan on ripoteltu kirkasta glitteriä.

2104357.jpg

Pursotukset ja ruusut Flora vispiä - valkoinen kerma maustettu vaniljasokerilla ja vaaleanpunainen mansikkatomusokerilla. Reunoille halusin tehdä oikein muhkean ja koukeroisen näköistä pursotusta. Se on toteutettu kahdella erilaisella tyllalla.

2104345.jpg

Tässä lähikuvaa ruusuista ja lehdistä. Lehdet on tehty pikeeristä ja suihkutettu helmiäissprayllä. Koriste on tällä kertaa varastosta otettu kaupan valmiskoriste. Minun piti tehdä valko-vaaleanpunainen nallukka istuskelemaan, mutta marsipaani ja valkoinen sokerimassa ottivat ja loppuivat kesken kaiken. Kannattaisi siis tarkistaa varastot aika ajoin!

2104347.jpg

Ja lopuksi vielä pikeeristä valmistettu perhonen. Perhoseen on ripoteltu kuivamisvaiheessa runsaasti valkoista disco Rainbow dustia. Se on aivan ihana tuote kaikenlaisiin koristeisiin- kimaltaa niin maan perusteellisesti ihan luonnonvalossakin :-)

Onnea ihanasta nimestä Siiri Sofia!