Pääsiäisenä meillä syötiin myös minikokoisia herkkuja. Testasin cake popseja ja pikkuisia salmiakin- ja sitruunanmakuisia marenkeja.

Cake popsit tein helpolla kaavalla murskaamalla pötkön toffee-vanilja dominokeksejä. Raaputin ensin täytteen pois ja murskasin pelkät keksit hienoksi muruksi. Täytteen käytin mikrossa hetken aikaa ja sekoitin pehmentyneen täytteen keksimurujen sekaan. Lisäksi laitoin reilun teelusikallisen hilloa ja tein jääkaappiin palloja jähmettymään. Tikut paikalleen ja sula Candy melts päälle. Lopuksi pikeeristä ja tummasta suklaasta silmät, heltat ja nokat. Ja niin pikku-tiput olivat valmiita. Cake popsit ovat yllättävän isotöisiä valmistaa, se yllätti minut täysin. Lisäksi popsit olivat niiiiin makeita, että en itse pystynyt syömään edes yhtä irvistelemättä. Luulenpa että nämä keksiversot ovatkin paljon makeampia kuin kakkupohjasta tehdyt popsit. Lapset söivät tipunsa nopeasti ja häipyivät pöydästä. Mitään erityistä kehua popsit eivät saaneet, mutta ilmeisesti maistuivat. Kukaan ei kuitenkaan halunnut ottaa popseja lisää. Työmäärään nähden olisin kyllä kaivannut hurraahuutoja ja ylistystä ;-D

Marengit ovat minun herkkuani ja näin pääsiäisenä ajattelin tehdä niitä sekä salmiakin että sitruunan makuisena. Tein yhden pellillisen seuraavalla ohjeella: 

Marengit

3 valkuaista

3 dl sokeria

n. 1/2 pss turkinpipprirouhetta

sitruunamehua/sitruunaesanssia

keltaista pastaväriä

Vatkasin valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisäsin sokerin vähitellen vaahdon joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. Vatkasin niin kauan, että seos oli paksua ja kiiltävää. Puolitin vaahdon eri kulhoihin. Lisäsin toiseen kulhoon salmiakkirouheen ja toiseen kulhoon sitruunan ja ripauksen pastaväriä. Suosittelen käyttämään sitruunaesanssia, jos haluaa oikeasti sitruunanmakuisia marenkeja. Lopuksi pursotin pellille vieri viereen pikkuruisia marenkeja ja paistoin kiertoilmalla noin 80 asteessa kaksi tuntia. Etenkin nuo salmiakin makuiset vievät kyllä kielen mennessään!