Häät ovat ihana juhla ja hääkakun teko taas on hurjan ihanaa! Sain kunnian tehdä pienimuotoiseen hääjuhlaan sekä makean että suolaisen hääkakun. Sain tehtävään täysin vapaat kädet ja silloin iskee usein valinnan vaikeus. Monenlaista ideaa pyöri päässäni, mutta lopulta päädyin ruusuihin. Rakastan ruusuja kakkujen päällä, niin kuin olette varmasti huomanneet :-) Pidin kakun yksinkertaisena ja päätin kiinnittää huomiota ainoastaan kukkien väriin. Tiedän morsiamen pitävän voimakkaasta pinkistä, joten sillä teemalla mentiin!

Kakussa on peruspohja ja täytteenä mansikoita, mansikkahilloa ja vaniljakreemillä terästettyä kermavaahtoa. Kakku on kauttaaltaan peitetty ja tasoitettu Flora vispillä. Kakun alareunassa on tehosteena paahdettuja mantelilastuja. Sydämet ovat helmiäisvaaleanpunaisella tomuvärillä maalattua sokerimassaa. Lehdet ja kiehkurat taloussuklaata.

Ruusut on pursotettu Flora vispistä. Kolme vasemmanpuoleista ruusua on pursotettu niin, että pursotuspussissa on ollut kermavaahdon lisäksi myös sipaisu Wiltonin ruusunpunaista pastaväriä. Ensimmäinen on ottanut mukaansa eniten väriä ja viimeiseen ruusuun riitti väriä vain nuppuosaan. Kolme oikeanpuoleista ruusua ovat valkoisia ruusuja, joihin olen siveltimellä jälkikäteen maalannut hieman väriä terälehtien päihin.

Suolainen kakku oli ihan perinteinen kinkkuvoileipäkakku, samoilla täytteillä kuin aiemmatkin lihakakkuni. Pursotin laidalle kermaa, jotta sain täytekakkumaisen ulkonäön myös tähän suolaiseen versioon.

Ja koska kyse oli hääjuhlasta, laitoin kakun päälle myös muutaman punaisen sydämen - niitä saa sydänmuotilla punaisesta paprikasta :-)

 

Paljon onnea hääparille!!

<3