Vihdoin ja viimein ehdin testata jo kauan aikomaani marengin pursottamista. Nytkin oli kuitenkin niin kiire vauvojen kylvyn takia, että tein vain 1/3 ohjeesta. Vauhdilla pursottelin ja työn jälki ei siksi ihan tyydytä, mutta ainakin ehdin nämä nyt tehdä. Ja hyvin onnistuivat kaikki päässäni muhineet ideat! Nämä oli helppo tehdä ja niillä saa aikaan tosi kivannäköistä tarjottavaa juhliin :-)

Marenkiruusuja varten värjäsin marengin kolmella eri ruusunpunaisen (Wilton) sävyllä. Lisäksi pursotin kolmella erilaisella ruusutyllalla  ja testasin erikokoisia ja -muotoisia ruusuja. Marenkia on paljon helpompi pursottaa kuin kermaa. Lehdet ovat sokerimassaa - siis vain kuvausrekvisiittaa - kun unohdin pursottaa marenkilehtiä :-)

Lehtien sijaan voi käyttää myös värjättyä sokeria (tämä sokeri Make a Wish! -nettikaupasta, Fine sugar sprinkles: green), jos marenkiruusuja käyttää kakun tai muffinsien päällä.

Ruusuun on suihkutettu helmiässpraytä ja ripoteltu kimalletta.

Tässä erivärisiä ruusuja lasimaljassa.

Ja samat ruusut auringon valossa :-)

Tulevia juhlia ja kakkuprojekteja varten kokeilin pursottaa myös lasten marenkeja. Hello Kitty on pursotettu pyöreällä isolla tyllalla ja ainoastaan liikutettu tyllaa marengin päällä muodon saamiseksi ennen kuin nostin tyllan pois. Rusetti on pursotettu myös marengista. Kukka sokerimassaa. Silmät taloussuklaata ja nenä tomuvärillä värjättyä valkosuklaata.

Tässä nalleja :-) Pursotus isolla pyöreällä tyllalla. Kuono ja korvien sisäosat pursotettu suoraan muovipussista. Silmät ja nenä taloussuklaata. Näitä voi tehdä vaikkapa ristiäisiin kakun väreja mukaillen :-)

Ja lopuksi tein sydämiä :-)

Tällä ohjeella tulee kuivia, rapeita ja kevyitä marenkeja, jotka eivät halkeile.

Marengit

3 valkuaista

1dl sokeria

(pari tippaa sitruunamehua, mansikka-aromia jne.)

Laita valkuaiset ja noin 1/3 sokerista (+ sitruunanmehu) kuivaan ja rasvattomaan kulhoon. Vatkaa kiinteä ja kova vaahto. Vaahdon pitää pysyä täysin paikallaan kun kulhon kääntää ylösalaisin. Lisää varovasti joukkoon loppu sokeri koko ajan vatkaten. Pursota vaahto leivinpaperin päälle ja paista marenkeja uunin keskiosassa noin 70-100 asteessa. Paistoaika riippuu aivan marenkien koosta. Ylläolevat sydämet valmistuivat reilussa puolessa tunnissa, kun taas nallenpäät olivat uunissa reilun kaksi tuntia. Jätä marengit vielä uuniin jälkilämpöön. Ota marengit pois uunista vasta sitten kun ne ovat varmasti rapeita ja keveitä! Liian aikaisin otetut marengit jäävät sitkeiksi, mutta oikein paistuneet ovat aivan rapeita ja todella kevyitä.

VINKKI: Värjäsin valmiin vaahdon käyttäen pastavärejä. Ruskean marengin tein lisäämällä hieman tummaa kaakaojauhetta - näin myös marengista tuli kaakaon makuinen. Marenkivaahtoon voi myös lisätä vaniljasokeria, mansikkatomusokeria, pähkinärouhetta jne.

Marengista voi siis tehdä mitä vain!