Galleria Art Halvaressa vietettiin kahden taiteilijan näyttelyn avajaisia. Minun taiteellinen panokseni oli loihtia näyttelyn teemaan sopiva kakku. Onneksi sain tarkat toiveet, jonka mukaan sitten kakun ideoin :-) Ja niin kuin kakusta pitäisi oivaltaa - näyttelyn kaksi keskeistä teemaa olivat hienot runot ja upeat lasityöt höystettynä musiikilla.

2129498.jpg

Kakku on koottu kolmesta levypohjasta. Täytteenä vadelmia, vadelmahilloa ja vanillkreemillä höystettyä vadelmamoussea. Päällä marsipaania ja kimallespraytä. Pursotukset Flora vispiä ja pursotusten päällä värillisiä sokerikuulia. Runo ja lasimaalaus tehty valkoiseksi värjätylle marsipaanille. Runo ja nuottiviivasto maalattu pienellä siveltimellä mustalla elintarvikevärillä. (Runo: Markku Pirinen) Nyrkkeilyhanskat olivat toive, jotka ehdottomasti piti laittaa kakkua koristamaan.

2129500.jpg

Lasimaalaus on tehty spritsaamalla sulatettua suklaata ja värittämällä maalaus geeliväreillä. Geelin lämmitin ennen maalausta, jotta sain kauniin ja tasaisen lasimaisen pinnan. (Näyttelyn lasimaalaukset: Anne Auvinen)

2129503.jpg

Ja tässä vielä koko kakku reunapursotuksineen :-)

2129505.jpg

Samalla teemalla toteutin myös pienen gluteenittoman kakun. Tätä kakkua mahtuivat koristamaan miniatyyrikoristeet :-)

2129508.jpg

Anne Auvisen ja Markku Pirisen näyttely 6.12.2008-4.1.2009

Galleria Art Halvare, Saarelantie 11, Oulu