No niin, nyt on sitten esikoinen täyttänyt jo hurjat 9 vuotta! Tänä vuonna pidettiin kahdet pikasynttärit Helinä keijun tunnelmissa. Olemme viettäneet synttäreitä aina viikonloppuna, jolloin on aikaa kutsua paljon vieraita ja viettää heidän kanssaan enemmän aikaa. Tänä vuonna ajanpuutteen ja pikkukaksosten päiväunien ja muun hässäkän vuoksi pidimme kahdet pikasynttärit - toisena päivänä kävi koulukavereita ja toisena päivänä taas juhlivat serkut, mummu ja pari kaveria sankarin kanssa.

Helinä keiju ja vihreä väri olivat synttäreiden teemana ja pöytä oli katettu valkoisen ja vihreän sävyin höystettynä mm. Helinä -lautasliinoilla ja kaasuilmapallolla. Lotta juhli synttäreitään ihanassa vaaleanvihreässä Helinä keiju -asussa ja toivottavasti nautti täysin siemauksin!

Tein molemmille päiville omat pienet täytekakut. Maalasin Helinä keijun kuvat marsipaanille oikein sarjatyönä ja kuvien jälki ei kyllä tällä kertaa ole ihan kauhean  tarkkaa. Yöäpuolella olevaan kakkuun leikkasin marsipaanista Helinän ääriviivoja pitkin irti ja asettelin kuvan kakkuun vaaleanvihreän voikreemin päälle. Alapuolella olevassa kakussa kakun pintaa peittää kokonaan marsipaanimaalaus. Molemmat kakut on täytetty mansikoilla ja banaanilla sekä vaniljaisella kermavaahdolla.

Tässä toinen kakuista vielä kynttilöiden kera :-D

Lisäksi vihreään teemaan liittyen oli tarjolla paaaljon valkoisia ja vihreitä karkkeja. Hieman katsoi Makuunin myyjä kieroon kun sitä lastia ostin :-) Lastensynttäreille tein vielä pienen pieniä mokkapaloja vihreillä suklaakukilla koristeltuna.

Toisena päivänä synttäreillä oli myös aikuisvieraita, jolloin tein lisää tällaisia pieniä suupaloja. Lisää mokkapaloja ja suklaalla kuorrutettuja mansikkaisia tuulihattuja.

Aikuiseen makuun maistui myös kreikkalainen voileipäkakku, jota olin jo pitkään halunnut kokeilla. Täytteenä on tuorejuustoja (aurinkokuivattu tomaatti, kreikkalainen valkosipuli), aurinkokuivattua tomaattia, punasipulisilppia, fetajuustoa, kurkkusalaattia. Että on namia! Fetajuuston ystäville - suosittelen! Ehdottomasti!

Lopuksi Lotta jakoi ystävilleen pienet teemaan sopivat kiitoslahjat :-D

Kiva kun juhlitte kanssamme ja paljon onnea omalle Lotalle!