Olipa taas ihana tehdä pitkästä aikaa kakkua! Jotenkin tämä arjen pyörittäminen ja urheilun aloittaminen uudelleen synnytyksen jälkeen on vienyt melkein kaiken ajan kakkujen teolta. Mutta onneksi vain melkein :-) Tällaisen kakun tein mummuni 85-v synttäreiden kunniaksi. Yritin saada aikaan haurasta ja kaunista sekä väreiltään iäkkäälle ihmiselle sopivaa kakkua. Koristelut jouduin tekemään aivan pikapikaa aamulla, koska kakun piti olla perillä juhlapaikalla jo varhain - joten ihan niin tarkkaa työtä en ehtinyt tekemään kuin olisin halunnut.

2010012.jpg

Kakussa on kuuden munan peruspohja ja väleistä löytyy diplomaattikreemi ja itsetehtyä mansikkahilloa. Kakku on kostutettu metsämansikkamehulla. Päällystin kakun Flora vispillä, jonka tasoitin raapalla ja lisäksi laidan vedin lopuksi kuvioraapalla. Ruusut on värjättyä Flora vispiä. Violetit koukerot on tomuvärillä (väri: Wisteria) värjättyä pikeeriä. Samalla värillä värjäsin kakun alalaidassa olevan kookoshiutalereunan. Suklaaspritsaukset ja lehdet tehty Pandan tummasta suklaasta.

2010016.jpg

Ja tässä luonnonvalossa otettu kuva ruusuista. Tästä kuvasta siis näkee kakun oikean värityksen. Ei ole ollenkaan niin kellertävä kuin keinovalossa otetut kuvat näyttävät. Eli näin paljon on merkitystä millaisessa valossa kuvat ottaa.

2010019.jpg

Onnenhalaus mummulle!