Joulupöydän makeana herkkuna torttujen lisäksi meillä oli yksi ja ainoa hyydytetty kakku. Jotenkin ne suolaiset herkut vievät jouluna voiton ja tätäkin syötiin hartaudella ja pitkään :-) Tämä luumuinen kakku on erittäin helppo ja nopea valmistaa. Maku oli todella hyvä ja tätä herkkua voi kyllä tehdä muulloinkin kuin jouluna, jos vain luumusta pitää.

2191397.jpg

Pohja:

Piparkakkuja murskattuna (määrä sen mukaan kuinka korkean pohjan haluaa)

hieman sulatettua rasvaa

Täyte:

2 prk Flora vanillaa vaahdotettuna

1,5 prk luumuhilloa

2 tl kanelia

2 rkl vettä/glögiä

6 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Murskaa piparit hienoksi ja sekoita ne sulaan rasvaan. Painele keksimurut irtovuoan pohjalle tiiviisti. Vatkaa Flora vanillat vaahdoksi ja sekoita joukkoon luumuhillo ja kaneli. Sulata liivatelehdet kuumaan veteen/glögiin ja sekoita liivateseos ohuena nauhana vaahdon joukkoon. Sekoita hyvin ja kaada keksimurujen päälle. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Koristele makusi mukaan.

Tämän kakun päällä yksinkertaisesti vain pari Flora vispistä pursotettua koukeroa, pari piparkakkua ja ripaus kanelia.