Kukkakakku

Tämä kukkakakku oli suurin ristiäisjuhlan kakuista. Pohja on yhdeksän munan kakkupohja ja kakun halkaisija 30 cm. Välissä mansikka- ja vadelmamousset ja tietysti vadelmia ja mansikoita. Vadelmakerroksessa maistui lisäksi aavistus sitruunaa.

1818666.jpg

Kakun päälle on kaulittu shampanjan värinen sokerimassa. Kakun reuna on vedetty kuvioraapalla ja reunapursotukset tehty Städterin 14 mm tähtityllalla - yllätys, yllätys :) Alareunaan olisin kaivannut vielä reunapursotuksen, mutta kerma loppui kesken. Vauvojen pitsikuvioiset vaunut on tilattu Suomen Minimaailma Oy:n nettikaupasta. En halunnut kakkuun ollenkaan vaaleanpunaista, joten normikaupoista ei tällaisia neutraaleja koristeita löytynyt. Vaunut siis eivät ole syötäviä ;-) Tyynyt ja peitot vaunuihin olen itse ommellut.

1818663.jpg

Liljat ja pikkukukat on tehty sokerimassasta ja maalattu pastaväreillä kullanhohtoisiksi. Lehdet myös sokerimassaa. Pikkuiset ruusut ovat vaahtokarkkitaikinasta. Tyttöjen nimet on pursotettu kullankeltaiseksi värjätyllä tomusokerikuorrutteella (royal icing). Ja loppuhuipennukseksi kukat on suihkutettu kimallesprayllä, joskaan kuvissa kimallus ei näy.

Suklaamoussekakku

Kakussa on suklaatäytekakkupohja ja välissä runsaasti suklaamoussea. Koko komeus päällystetty mokkapalojen kuorrutteella (rasvaa, tomusokeria, kaakojauhetta ja tomusokeria).  Vatkasin kuorrutteen kuohkeaksi ja lisäsin joukkoon vatkattua vispikermaa. Näin kuorrutteesta tuli tarpeeksi notkea, mutta ei kuitenkaan liian löysä. Tarkoitus kun oli saada "terävät" reunat aikaiseksi.

1818555.jpg

Päällä tekemäni marsipaanitossut sekä valkoisia ja vaaleanpunaisia minikokoisia sokerimassakukkia.

Nallekakku

Valkoisen vaahtokarkkikuorrutteen alta löytyy mango-passionhedelmäjuustokakku. Nallekoriste siis sokerimassaa ja ruusut vaahtokarkkitaikinaa.

1818785.jpg

Ja ohje aivan hatusta vetäisty :-) Kakkutaikinaan lisäsin runsaasti kookoshiutaleita ja leikkasin pohjan kahteen osaan. Väliin tuli liivatteilla hyydytetty täyte. Mangon soseutin tehosekoittimella ja lisäsin joukkoon passionhedelmät siemenineen. Kiehautin passionhedelmää ensin kattilassa, jotta siemenet olisivat vähän pehmentyneet. En kyllä tiedä pehmenivätkö, kun en maistanut niitä ennen keittämistä. Mutta kakussa olivat ainakin ihan hyvän tuntuisia. Sivelin kakun vispikermalla ennen kuin nostin MMF -taikinan päälle. Laitoin seitsemän liivatetta, mutta kakku olisi saanut olla vähän tiiviimpää. Vaikka vaahtiskuorrute oli pehmeää ja hyvin leikkautuvaa, se vaatii alleen joko täytekakun tai hyvin leikkautuvan juustokakun.

Limekakkuja

Nämä pienet erittäin limen makuiset juustokakut on tehty Hellapoliisin caipirinhajuustokakun ohjeella ja hyydytetty irtopohjaisissa minijuustokakkuvuoissa. Hurjan hyviä, mutta pari liivatetta olisin lisännyt taikinaan. Koostumus oli ihanan pehmeä, mutta noista pienistä vuoista irti saaminen olisi ollut helpompaa hieman tiiviimmällä taikinalla.

1818788.jpg

Päällä vaaleanvihreäksi värjätty vispikermapursotus sekä vaaleanpunaisia ja -sinisiä ja violetteja sokerimassakukkia (kukat hankittu valmiina Have  Your Cake and Eat It -nettikaupasta).