Viikonloppuna tehtiin syksyn pihahommia ja talkooväelle oli tarjolla ruokaa ja juomaa - ja tietenkin kakkua :-) Kauppoihin oli ilmestynyt Valion rommi-rusinarahkaa ja vesi herahti heti kielelle. Siispä tein rommi-rusinajuustokakkua ja herkkua oli!

1903493.jpg

Rommi-rusinajuustokakku

Pohja:

Domino-keksejä ja sulatettua rasvaa

Täyte:

2,5 dl Flora vispiä

1 prk rommi-rusinarahkaa

1/2 dl rusinoita

1/2-1 dl tummaa rommia

sokeria maun mukaan

5 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Keitä rusinoita pienessä määrässä vettä niin, että ne pehmenevät. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää sokeri ja rommi-rusinarahka. Lisää kiehuvien rusinoiden sekaan rommi ja sulata liivatteet kuumaan rusina-rommiliemeen. Kaada seos vähitellen vaahtoseokseen ja kaada keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yön yli. Koristele esimerkiksi suklaarusinoilla.

VINKKI: Halusin kakkuun lisää korkeutta, joten lisäsin täytteeseen vielä melkein täyden purkillisen maustamatonta maitorahkaa. Jos tämän tekee, niin sokerin ja rusinoiden määrää kannattaa lisätä. Maitorahka nimittäin aika tehokkaasti "kumoaa" rommi-rusinarahkan maun. Tällöin myös rommia kannattaa ehdottomasti laittaa täytteeseen tuo kokonainen desilitra.

PS. Ja kakun päälle piti tulla tuhti kerros suklaarusinoita, mutta koristeluvaiheessa pussin pohjalla oli enää jäljellä vaivainen kourallinen rusinoita. Öhöm.... Eli kannattaa ostaa reilusti suklaarusinoita, ne häviävät jotenkin kummasti johonkin :-D