Mummuni syntymäpäivää vietettiin jokusen aika sitten ja tein juhliin tällaista kakkua. Toteutukseen sain vapaat kädet ja ensimmäisenä tulivat mieleen persikkaiset ja norsunluunväriset sävyt. Niistä sitten lähdin kehittelemään ideaa eteenpäin ja päädyin (jälleen kerran) hempeään kukkakakkuun. Tällä kertaa tein erisävyisiä gerberoita ruusujen lisäksi :-)

Kakussa on kuuden munan peruspohja ja täytteenä mansikoita, vadelmia ja lakkoja (toiveesta) sekä vaniljakreemillä terästettyä kermaa. Kakku on päällystetty persikan sävyiseksi värjätyllä Flora vispillä (Wilton, sävy Peach). Ruusut ja pienet kukat pursotin myöskin Flora vispistä, joka oli värjätty Wiltonin pastavärillä, sävy Ivory. Pienten kukkien keskusta on maitosuklaata, samoin spritsatut koukerot ja lehdet.

Gerberat on tehty sokerimassasta muotilla. Massan värjäsin Wiltonin pastaväreillä sävyillä Rose (vas.), Peach (takana) ja Ivory (oik.). Gerberoiden keskustat värjäsin vaaleanruskeiksi, koska halusin koukeroiden ja lehtien olevan ainoita tummempia yksityiskohtia kakussa. Tällä kertaa spritsasin silti myös koukerot ja lehdet nimenomaan maitosuklaasta, koska halusin kakkuun lämmintä ja hieman haaleampaa sävyä kuin normaalisti.

 

Onnenhalaus mummulle!!

 

PS. Kukat ovat vaan yksinkertaisesti niiiiiin ihania, että olen jämähtänyt tähän kukkaisrooliin varmaan loppuelämäkseni :-) Mulla on vihkollinen kukkakakkujen luonnoksia piirettynä ja lisää ideoita vain pursuaa. Voi, niitä voisi tehdä vaikka millaisia! Miettikää kuinka paljon erilaisia kukkia ja värisävyjä onkaan. Vielä kun oppisi pursottamaan kermasta kaikki kukkaislajit, niin olisin supertyytyväinen :-) Jatketaan siis harjoituksia!