Harvemmin tule omalle perheelle leivottua kakkua - vaan niinhän se on, että suutarin lapsilla ei ole kenkiä :-) Siskon ja ystäväpariskunnan kanssa tuhosimme tällaisen pikkuruisen täytekakun. Tämän kakun halkaisija on vain 14 cm!

1244112055_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Yhden munan kakkupohja ja välissä vadelmamarmelaadia, vadelmasurvosta ja vaniljakreemillä maustettua vispikermaa. Reuna vedetty koristeraapalla, joka oli aika haastavaa kakun pienen koon vuoksi. Pursotukset Flora vispiä. Päällä pakastevadelmia ja kiille. Tähänkin kakkuun oli aivan pakko laittaa yksi kermaruusu ja muutama suklaalehti:-D Testasin aivan ohuen ohuita suklaalehtiä, mutta ne eivät pysyneet kasassa huoneenlämmössä. Kakun reunoilla paahdettuja kookoshiutaleita.

1244112094_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakun pienestä koosta huolimatta tästä syö normaalikokoisen palan 7-10 henkilöä. Ja kakku on vain yhden munan! Olenkin aina ihmetellyt sitä kaavaa, että lasketaan puoli munaa per syöjä. Mihinhän se perustuu?Hurjalta tuntuu, että tämäkin olisi ollut vain kahden hengen kakku :-) Tai sitten me vain syömme superpieniä palasia :-) Yleensä teen isoon täytekakkuun vain 6-7 munan pohjan ja valmiista kakusta tulee todella iso. Ja oman kokemukseni mukaan tämän kokoinen kakku on aina riittänyt vähintään 25-30 hengelle. Leikkaan pohjan kolmeen tai neljään osaan, joten täytevälejä tulee kaksi tai kolme.

Miten teillä muilla kakut riittävät syöjille? Noudatatteko tuota puoli munaa/hlö kaavaa?