Haa, vihdoinkin olen jälleen elävien kirjoissa. Blogin päivitys ja kakkujen leipominen ovat olleet jäissä sairastettuani elämäni toisen kerran angiinan. Karmea tauti! Lisää kakkuja on tulossa jo viikonlopulle, mutta tähän laitan nyt näkösälle juuri ennen sairastumistani väsäämät juustokakut mieheni 40-v synttäreille. Päivänsankari toivoi ainoastaan juustokakkua - täytekakkua ei jostain kumman syystä tällä kertaa halunnut ;-) Tein kaksi erityyppistä juustokakkua: vanilja-marjakakun ja creme brulee -kakun. Kuvat ovat erittäin huonolaatuisia ja värit ovat jälleen vääristyneet. Pitänee yrittää opetella paremmin kuvausta ilman luonnonvaloa.

Tässä kakussa on vaniljatäyte. Kiille tehty mansikkamehusta. Päällä karhunvatukoita, vadelmia, mansikoita ja mustikoita.

2041821.jpg

Creme brulee -kakku on tehty valmiista hyydykejauheesta, johon sekoitin lisäksi valmista kinuskikastiketta. Päällä kinuskikastikekerros, karamellisoituja banaaneja sekä suklaarullia. Tämä oli ensimmäinen kerta kun testasin hyydykejauhetta. Täytyy myöntää, että kokemus ei ollut mitenkään mahtava. Kakku oli ihan ok, mutta jotenkin omituinen. Maku oli aika pliisu ja kakun rakenne liian pehmeä. Itse pidän enemmän liivatteella tehdyistä juustokakun täytteistä.

2041825.jpg

PS. Isänpäivänä meillä syötiin vain minikoinen suklaakakku (ohje täällä), jonka tällä kertaa päällystin aidolla suklaalla. Siitä ei ole edes valokuvaa, muisto vain :-)