Juustokakuista saa näyttäviä herkkuja, kun kasaa ne erilaisiin maljoihin. Maljakakut ovat siistiä syötävää ja täytteen päälle voi laittaa myös valuvampia herkkuja - kuten kinuskikastiketta - ilman pelkoa niiden valumisesta reunoille. Variaatioita on siis lukemattomia, on erilaisia astioita, erilaisia juustokakkuja ja erilaisia tapoja koristella. Tässä muutama oma versioni aiheesta. Tein ihan perusvaniljatäytteen ja tällä kertaa mansikoita kyytipoikana :-) Jätin ihan tarkoituksella keksirouheen näistä pois, mutta se sopisi erittäin hyvin maljan pohjalle makua antamaan.

1247338152_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ensimmäiset vanilja-mansikkamaljat tein viinilaseihin ja koristelin sitruunanmakuisilla kierrevohveleilla.

1247338174_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Seuraavaksi käytin tavallisia tasapohjaisia juomalaseja ja koristeena Fazerin Sinistä rouheena ja pieniä suklaapalloja.

1247338198_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lopuksi tein maljakakkuja vielä pieniin liköörilaseihin :-) Koristeena mansikkaa ja suklainen apilanlehti. Näitä pieniä maljakakkuja voisi esimerkiksi tarjota jälkiruokana useita eri makuja tai laittaa vaikkapa tarjolle coctailpöytään.

1247338222_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 juustokakut maljoissa

Täyte:

1 prk Flora vanillaa

1 prk vaniljamaitorahkaa

sokeria maun mukaan

3 liivatelehteä

Päälle:

mansikkasiivuja

hyytelösokerikerros

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora vanilla löysäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon maitorahka ja sokeri. Kuumenna pieni tilkka vettä ja liota liivatelehdet veteen. Kaada ohuena nauhana täytteeseen hyvin sekoittaen. Laita maljat valmiiksi pöydälle ja kaada löysä täyte maljoihin. Laita jääkaappiin hyytymään. Leikkaa mansikat siivuiksi ja lado hyytyneen juustokakun päälle. Valmista hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaan ja lusikoi kiillettä reilusti mansikoiden päälle. Laita jääkaappin ja koristele valmiit maljat haluamallasi tavalla. Nauti!!