Minulla on jo pitkään ollut kokeiltavien reseptien listalla Mars -patukoista tehty juustokakku. Aina on tullut jokin muu valloittavan ihana kakkuprojekti toteutettavaksi ja juustokakku on jäänyt odottelemaan vuoroaan. Monen sattuman summana pääsin tapaamaan blogissani usein kommentoinutta blogini lukijaa ja hänen perhettään. Ja heidän tapaamistaan varten pääsin vihdoinkin testaamaan lempparimakuani Marsia :-)

1248464396_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja hyvää oli! Tämä maistui ja tuntui suussa hieman samalta kuin olisi syönyt Mars -jäätelöä. Usein näissä juustokakuissa on ongelmana, että ne eivät valmiina kakkuina maistu tarpeeksi vahvasti siltä mille niiden kuvitteli maistuvan. Tähän kakkuun lisätään suklaan lisäksi myös kinuski- ja suklaakastikkeita, jotka tekevät kakusta suussa sulavan. Lisäksi Mars -suklaata ei sulateta kakkuun, vaan se jätetään ihaniksi pieniksi paloiksi. Pohja ei ole oikeasti noin korkea, vaan se on nostettu osittain vuoan reunoille. Täytettä on siis pohjan "sisälläkin". Alkuperäisen Mars juustokakun (Mars bar cheesecake) ohjeen löydät täältä, tämä on siitä hieman mukaeltu versio.

Mars -juustokakku

(vuoan halkaisija n. 20 cm)

Pohja:

250 g suklaakeksejä

100 g voita

Täyte:

3 dl kuohukermaa

400 g maustamatonta tuorejuustoa

1/2 dl sokeria

6 liivatelehteä

pari rkl vettä

4 kpl Mars-patukoita

Kinuskikastike:

2 rkl kuohukermaa

2 rkl ruokokidesokeria

20 g voita

Suklaakastike:

50 g maitosuklaata

2 rkl kuohukermaa

Murskaa keksit pieneksi muruksi ja sulata voi joukkoon. Itse käytin Pirkka tummia täytekeksejä (vrt. Domino), mutta kaavin täytteen keksien sisältä pois. Painele muruseosta irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin kylmenemään. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Valmista kinuskikastike keittämällä muutaman minuutin ajan kermaa, sokeria ja voita - kunnes sokeri sulaa kokonaan. Laita kinuskikastike sivummalle jäähtymään. Valmista suklaakastike sulattamalla miedolla lämmöllä suklaa kerman sekaan. Laita suklaakastike myös sivuun odottamaan. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri kuohkeaksi. Vatkaa kuohukerma erillisessä kulhossa löysäksi vaahdoksi. Sulata liivatelehdet pieneen määrään kuumaa vettä ja sekoita hyvin tuorejuuston sekaan. Lisää pieneksi pilkotut Mars -patukat ja kuohukerma tuorejuuston sekaan hyvin varovasti, mutta hyvin sekoittaen. Kaada puolet täytteestä keksipohjan päälle. Kaada seuraavaksi puolet kinuskikastikkeesta ja puolet suklaakastikkeesta täytteen päälle ja vetele muutama kerta esim. grillitikulla/veitsellä edestakaisin kakun pintaa, jotta kastikkeet leviävät marmorimaisesti ympäri kakkua. Kaada loput täytteestä päälle ja lopuksi myös kaikki jäljelle jääneet suklaa- ja kinuskikastikkeet. Tee marmorikuvio myös kakun pintaa. Laita kakku hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli jääkaappiin.

Huomioi, että etenkin suklaa- ja kinuskikastikkeen määrä on tehty ajatellen 20 cm halkaisijan vuokaa. Jos vuokasi on isompi, niin tee hieman suurempi annos. Itse tein suklaakastiketta noin 1,5 kertaisen annoksen, vaikka vuokani oli halkaisijaltaan 20 cm. Kastikkeita ei kuitenkaan kannata laittaa liikaa, koska ne eivät hyydy samalla tavalla kuin itse täyte, joten ne jonkin verran saattavat valua kakun reunoja pitkin. Suosittelen käyttämään reunakalvoja tai leivinpaperia kakun reunoilla, etenkin jos haluat nostaa murureunusta myös kakun sivuille. Se helpottaa huomattavasti reunojen irrotusta!

Jonna Bostonista;

oli ihana tavata sinut ja perheesi. Kaikkea hyvää teille ja etenkin leipomisintoa sinulle!!