Laskiaispullat ovat suurta herkkuani! Joka vuosi kevätauringon pilkistellessä taivaalla minut valtaa omituinen himo - pitää saada laskiaispullia ja paljon! Tänään laskiaissunnuntaina meillä täällä paistoi aurinko, joten mikäs sen parempi päivä valmistaa tätä suurta herkkua. Ja kuulun muuten siihen koulukuntaan, jonka mielestä laskiaispullan ainoa ja oikea täyte on......hillo ja kermavaahto :-))) Ei siis mantelimassaa missään nimessä :-)) Ja koska tämä on kakkublogi, niin valmistin pullien sijaan yhden laskiaispullakakun! Valmiin kakun halkaisija oli 18 cm.
Tein pullataikinan (josta tein myös mariannerouhekorvapuusteja ja muutaman peruspullan) ja leivoin pieneen irtopohjavuokaan ison pullan. Paistoin uunin alalaidassa kärsivällisesti ja leikkasin jäähtyneen kakun kahtia. Täytin kakun tällä kertaa mansikkahillolla ja Flora vispistä pursotetuilla kiehkuroilla. Nostin kansipalan päälle ja pursotin laidalle vielä kaksi kermaruusua. Ruusujen keskellä Wiener nougat crushia ja lehdet on paahdettuja mantelilastuja. Kakusta oli helppo leikata terävällä veitsellä siistejä palasia, vaikka puuhaa epäilinkin etukäteen.
Aurinkoista laskiaista!!
PS. Ja muistathan osallistua arvontaan tuosta alapuolelta :-)
Kommentit