Kakkujen lisäksi tykkään laittaa myös ruokaa. Italialainen ja espanjalainen ruoka ovat etenkin mieleeni. Laitan tuonne listaan uuden kategorian "Menut", josta jokainen ruoanlaitosta kiinnostunut voi hakea vinkkejä erilaisista menukokonaisuuksista. Reseptejä en aio julkaista, koska tämä on kuitenkin pääasiassa kakkublogi - paitsi jos on jokin niin mahtava juttu, että se on pakko jakaa muidenkin kanssa :-D Tarkoitus on jakaa vinkkejä erilaisista ruokakokonaisuuksista eli Menu silloin tällöin saattaa blogiin ilmestyä :-) Googlettamalla löytyy varmasti ruokaohjeita ja kokeneemmat voivat itse soveltaa.

Laitan tähän alkuun kolme erilaista Menu -vaihtoehtoa, joita meillä syötiin pääsiäisenä. Ja tälläkin kertaa ruoat painottuvat tuonne Italian suuntaan, meillä ei siis syöty lammasta eikä pashaa :-)

Menu I

Antipastolautanen (italialaista luomusalamia, grillattua paprikaa, aurinkokuivattua tomaattia, marinoitua punasipulia, rucola-basilikasalaattia + oliiviöljyä + sormisuolaa, mustia oliiveja, Pecorino-juustoa, paahdettua maalaisleipää) 

*

Paistettua balsamicolohta, rucola-basilikasalaattia + paahdettuja pinjansiemeniä, tuorepastaa salviavoissa

*

Balsamicossa marinoituja tuoreita mansikoita, mascarpone-ricottajuustovaahtoa ja mutakakkua

*

Kahvia ja sherryä

Seuraavassa menussa voi hyödyntäää edellisen menun jämäpaloja. Pitsoista tulee uskomattoman hyviä, kun valmistaa itse timjami-pizzapohjia ja keittää tomaattikastikkeen myöskin itse. Päälle hyvää mozzarellaraastetta.

Menu II

Vihreä salaatti ja marinoidut pisaratomaatit

lämmintä patonkia

*

Italialaista pizzaa (salamia, punasipulia, grillattua paprikaa, oliiveja)

Jauhelihapizzaa (hyvin maustettua jauhelihaa + pastakastiketta)

Kebabpitsaa (Kebabliha, jalapenot, ananas, punasipuli)

*

Mutakakku, mascarponejuustovaahto ja kokonaisina sulatetut vadelmat

Kolmannessa Menussa on sitten hieman muutakin makua kuin italialaista :-)

Menu III

Lime-kylmäsavulohihyydykkeet + paahdettua saaristolaisleipää

 Chilikatkaravut, parmesanjuusto-kasvisgratiini

Salaattia oman maun mukaan

*

Kanan fileetä ja vaniljalla maustettua balsamisiirappia

Salviaperunoita uunissa

*

Focaccia-leipää(päällä silputtuna aurinkokuivattua tomaattia, oliiveja, punasipulia, pippuria ja sormisuolaa)

*

Persikkajuustokakkua

**********************************

Laitan tähän ohjeen lime-kylmäsavulohihyydykkeistä, ne olivat ihania! Tein hyydykkeet suoraan annoskokoon, mutta toki hyydykkeen voi tehdä esimerkiksi noutopöytään kakun muodossa.

1239737206_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lime-kylmäsavulohihyydykkeet (8 kpl)

200 g ruohosipulituorejuustoa

1 prk kermaviiliä

1 pkt kylmäsavulohta (esim. Pirkka)

1 maustekurkku

1 nippu tilliä

noin puolen limen mehu

mustapippuria, suolaa, lime-pippuria

4 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita hyvin tuorejuusto ja kermaviili. Lisää joukkoon pieneksi silpuksi leikattu lohi, maustekurkku ja tilli. Lisää mausteet ja limemehu. Sulata liivatteet pieneen määrään kuumaa vettä ja lisää ohuena nauhana seoksen joukkoon. Annostele pieniin irtopohjavuokiin tai yhteen isompaan. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli tai muutaman tunnin. Koristele lohiruusukkeilla, mädillä, limesiivuilla, tillillä.....

VINKKI: Irtopohjavuokiin voi toki laittaa myös leipäpohjan hyydykkeille. Esimerkiksi hienoksi murustettua Real-ruisleipää ja sulatettua voita. Itse halusin tällä kertaa tehdä enemmän ruokalautaselle sopivan version ja jätin leivän pois. Jos pitää kovasti limen mausta, voi seokseen laittaa myös hieman raastettua limen kuorta.