Meillä kävi vieraita katsomassa vauvoja ja tarjolla oli mitäpäs muutakaan kuin kakkua :-) Koristelin tämän vanilja-vadelmahyydykekakun ripauksella vaaleanpunaista vispikermaa sekä kermaruusuilla. Ruusut pursotin pienellä ruusutyllalla ja lehdet pienellä lehtityllalla. Ruusuja piti olla koko kakun päällä ja vielä alareunallakin muutama, mutta pursotinpussille kävi ihmeellinen ja yllättävä vahinko - pussi irtosi liittimestä ja kermaa pursusi ulos joka puolelta!! (siis olin leikannut pussista liikaa pois ja kiinnittänyt huonosti). En viitsinyt enää uudestaan ähertää pussia kasaan ja vieraatkin jo melkein kolkuttelivat ovella, joten nakkasin reunoille muutaman vaaleanpunaisen sokerikuulan :-) Ruusuihin sumutin aavistuksen vaaleanpunaista elintarvikeväriä. Kuvassa oleva maalarinteippi ei liity kakkuun mitenkään :-D

1818759.jpg

VINKKI: En pursota ruusuja suoraan kakun päälle, vaan pursotan jokaisen ruusun erilliselle pienelle leivinpaperipalalle. Nostan pursotuksen jälkeen leivinpaperin suoraan pakastimeen ja jatkan niin kauan kunnes ruusuja on haluamani määrä. Nostelen ruusut sitten pakastimesta kakun päälle. Niitä on helppo käsitellä hieman kovettuneena ja asetella haluamaansa paikkaan kakun päällä. Kerma pehmenee nopeasti lusikoitavaan koostumukseen, mutta ruusut pysyvät hyvin mallissaan. Tietenkin ruusut voi nostaa sellaisen oikean kukkanostimen avulla suoraan pursotuksen jälkeen kakun päälle, mutta itse en omista tällaista nostinta, joten pakastin on hyvä vaihtoehto :-)

Tässä kakun ohje nennan pyynnöstä :-)

vaniljatäyte:

1 prk vaniljavaahtoa

200 g vaniljatuorejuustoa

vaniljasokeria

3 liivatelehteä

vadelmatäyte:

2,5 dl Flora vispiä

1 prk maitorahkaa

vadelmia soseutettuna maun mukaan (tässä noin 3 dl)

sokeria ja vaniljasokeria

5 liivatetelehteä

Pohjana on kääretorttupohja, josta on leikattu vuokaan sopivan kokoinen pala. Tein siis molemmat täytteet yhtä aikaa ja laitoin ne hetkeksi jääkaappiin hyytymään ennen täyttämistä. Tämä sen takia, että halusin tehdä kakkuun kerroksia ja muuten ne olisivat hieman sekoittuneet keskenään. Hieman hyytyneet täytteet on helppo levittää kerroksittain, jonka jälkeen kakku laitetaan hyytymään useaksi tunniksi tai yön yli. Valmis kakku on todella hyvännäköinen ilman koristelujakin, mutta jokainen tehköön siitä mieleisensä. VINKKI: Tuo vadelmatäyte on aika kirpeää, joten siihen kannattaa laittaa reilusti sokeria. Täytteeseen voi myös lisätä 100 g valkosuklaata tai vadelma-valkosuklaata (sitä saa ainakin Lidlistä).