Tätä kakkua olen jo pitkään haaveillut tekeväni. Tänään tuli kivoja vieraita syömään, joten jälkiruokaa ei tarvinnut kauaa miettiä :-) Cookies and Cream -jäätelö vie kielen mennessään ja ajattelin yrittää siirtää saman maun myös kakkuun. Eli tämä resepti on aivan hatusta vetäisty :-) Maku oli oikein hyvä ja olen kyllä enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen. Pari pientä muutosta tekisin reseptiin - sitten kakku olisi täydellinen sekä maun että ulkonäön suhteen.
Tässä kakku kuvattuna myös ylhäältä päin. Tein kakun reunavuokaan, joka oli säädetty n. 24 cm kokoon.
Näin minä sen tein:
Cookies 'n Cream -juustokakku
Pohja:
350g Domino-keksejä
60 g voita
Täyte:
2,5 dl Flora vispiä
400 g Sunnuntai Vanilja tuorejuustovalmistetta
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
+ muutama Domino-keksi murskattuna
+ n. 70 g tummaa suklaata rouheena
4 liivatelehteä
Koristelu:
Ruusukkeet Flora vispiä
mini-Dominokeksejä
suklaarouhetta
Sekoita pohjan keksimuru ja voi. Levitä vuoan pohjalle ja tasoita. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi ja lisää vaniljatuorejuusto. Lisää sokerit ja sulatettu valkosuklaa. Lisää lopuksi vaahtoon keksimurut ja suklaarouhe varovasti käännellen. Sulata liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä ja sekoita ohuena nauhana täytteen sekaan. Kaada keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.
VINKKI: Voin määräksi pohjaan riittää varmasti vähempikin määrä, esim. 30-40 g. Keksimuruja ei kannata painella kovasti vuoan pohjalle, ainoastaan varovasti tasoittaa. Muuten tulee liian kova pohja. Täytteen keksimurut ja suklaarouhe kannattaa lisätä varovasti seokseen vasta liivatteen lisäämisen jälkeen. Näin kakun väriksi jää valkoinen, jossa on ruskeita "sattumia". Eli siis oikean Cookies 'n Cream jäätelön väri :-) Tässä minun kokeilukakussa väristä tuli liian ruskea, koska annoin suklaan seistä liian kauan vaahdossa sekoittamisen jälkeen ja se pääsi hieman sulamaan.
Tämä on herkkua!!
Kommentit