Äitini juhli tänään nimipäiviään ja hänen toiveestaan tein hyydytetyn suklaa-mustaherukkakakun. Tämä on jälleen kerran tällainen testikakku, joten reseptin lopusta löytyy vinkit miten olisi kannattanut toimia. Kakku oli yhtäaikaa täyteläisen suklainen, mutta silti uskomattoman raikas.

1877484.jpg

DaCapo-mustaherukkakakku

Pohjana on kaakaokääretorttupohja, josta on reunavuoan avulla leikattu sopivan kokoinen pohja.

Suklaatäyte

2 dl vispikermaa

0,5 dl tomusokeria

100g tummaa suklaata (käytin Pandaa)

3 DaCapo-patukkaa

2 liivatelehteä

Mustaherukkatäyte

4 dl mustaherukoita

1 dl vettä

100 g vaniljamaitorahkaa

1 dl vispikermaa

0,5 dl tomusokeria

3 liivatelehteä

Suklaatäyte: Vaahdota kerma ja lisää sokeri. Sulata suklaat ja lisää vaahdon sekaan. Lisää liivatteet ja kaada täyte pohjan päälle irtopohjavuokaan. Laita hyytymään jääkaappiin siksi aikaa kunnes valmistat mustaherukkatäytteen. Mustaherukkatäyte: Laita kattilaan vesi ja 2 dl mustaherukoita. Siivilöi marjat pois ja lisää 1 dl mehusta maitorahkan sekaan. Laita sekaan myös loput mustaherukat. Vatkaa kerma ja lisää tomusokeri. Lisää vaahto marja-maitorahkaseoksen joukkoon. Lisää liivatteet ja kaada täyte suklaatäytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähuntään viiden tunnin ajan. Koristele haluamillasi marjoilla.

VINKKI: Osan tumman suklaasta voi korvata DaCapoilla, jos haluaa että ne maistuvat enemmän kakussa. Tälläkin versiolla suklaatäytteestä tuli kyllä tosi hyvä. Mustaherukkatäyte jäi todella löysäksi, joten siihen laittaisin 5 liivatetta. Näin molempien täytteiden rakenne olisi samanlainen. Jos maitorahkan korvaa vaniljatuorejuustolla, niin liivatteiden määrä voisi olla 4 kpl.

Iloista Soilin -päivää!!