Sain ihanan tehtävän tehdä synttärikakut 4-vuotta täyttäville kaksosille - Iidalle ja Paavolle. Kakkuprojekti tuntui oikein erityisen mukavalta, kun meilläkin taapertaa kotona kaksoset. Iidan kakussa piti olla prinsessa ja Paavon kakussa moottorikelkka. Muuten sain toteutuksen suhteen vapaat kädet :-) Kolmen tyttären äitinä prinsessa-aihe ei tuota ongelmia, mutta entäs moottorikelkka sitten. ...apua! Minusta on aina ollut vaikea tehdä aidon näköisiä autoja ja muita teknisiä vempeleitä, mutta sain kun sainkin kakkuun moottorikelkaksi tunnistettavan härvelin. Ainakin mieheni tunnisti sen :-DDD

Kakut ovat erilaisia aiheeltaan ja koristelultaan, mutta kakkujen sivut koristelin samalla tyylillä. Kiva jos samaan aikaan tarjolla olevissa kakuissa on jokin yhteinen juju :-) Molemmat kakut on täytetty perinteisellä lasten herkulla, mansikoilla ja banaanilla höystettynä vaniljaisella kermavaahdolla.

Iidan prinsessakakku

Iidan kakku on päällystetty vaaleanpunaisella voikreemillä, jonka päällä on marsipaanille maalattu kuva. Pikkuiset ruusut on pursotettu voikreemistä. Lehdet ja nimi on värjättyä valkosuklaata. Kakun sivut ja pursotukset Flora vispiä.

Kakun reunalla on pieniä sokerimassakukkasia.

 

Paavon moottorikelkkakakku

Paavon kakku on päällystetty vaaleanvihertävällä voikreemillä, jonka päällä on marsipaanille maalattu kuva. Kukan lehdet on värjättyä valkosuklaata. Kakun sivut ja pursotukset Flora vispiä.

Kakun sivulla on vaaleansinisiä sokerimassakukkasia.

Kokeilin ensimmäistä kertaa pursottaa tähän Paavon kakkuun hieman erilaista, pojalle sopivaa kukkaa. Kukka muistuttaa hieman krysanteemia "piikkeineen". Tämä oli helppo pursottaa käyttämällä suoraa ja kapeaa pursotusterää. Aloitetaan pursottaminen kohtisuoraan, sitten samalla pursotetaan ja tehdään äkkiä liike ylöspäin. Helppo tehdä ja tuloksena hauskannäköinen kukka :-)

Paljon onnea Iidalle ja Paavolle !