Terveystieteiden laitoksen joulukahvipöytään pääsi tällainen jouluinen kakku. Kakun toivottiin kuvastavan joulumieltä ja siinä piti olla punaista ja vihreää väriä sekä ripaus hopeaa tai kultaa. Kakun toivottiin myös maistuvan joululle :-) Muuten sain vapaat kädet toteutuksen suhteen.

2157825.jpg

Kakussa on 10 munan peruspohja. Täytteenä on vadelmia, vadelmahilloa sekä piparkakkumausteella, kanelilla ja sokerilla maustettua vispikerma-rahkaseosta. Kakku on kostutettu glögillä. Reunan "lumihuiput" sekä tähtipursotus Flora vispiä. Kakun päällä voikreemi ja marsipaanikuorrutus. Joulukuuset ja lumihiutaleet sokerimassaa ja joulukuusen koristeet värillisiä sokerikuulia. Köynnös on spritsattu taloussuklaalla ja maalattu vihreällä ja punaisella geelivärillä.

2191478.jpg

Kuusten alta marsipaani on maalattu kultaisella tomuvärillä, muuten koko päällinen on suihkutettu kimallesprayllä. Kuuset on maalattu valkoisella kimallevärillä. Paperi on valkoiseksi värjättyä marsipaania ja teksti mustaa elintarvikeväriä. Kuvien laatu on vähän sinne päin, mutta toivottavasti niistä saa jotain selvää :-) Ainakin kakku kimalteli kauniisti, toivottavasti myös maistui hyvältä :-)