Olimme ystäväperheen luona viettämässä ihanan kesäistä ja lämmintä iltaa grillauksen merkeissä. Ystävien kanssa rupattelu ilman kiirettä (vaikkakin lapsia saa vahtia kyllä aika tiiviisti :-D) on kyllä mitä mahtavin tapa rentoutua. Vein illanviettoon mukanani sangriaa ja sangrian hyvä maku ja ulkoasu inspiroi minua myös juustokakun teossa.

1248464428_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakku maistuu hedelmäiselle ja pirskahtelevan sitrusmaiselle. Makujen tasapainon vuoksi päädyin päällystämään kakun tummalla suklaalla. Tuoreet hedelmät ja marjat antavat raikkaan loppusilauksen kakkuun. Tässä ohje:

Hedelmäinen juustokakku

Pohja:

Digestive -keksejä

voita

Täyte:

1 prk Flora vispiä

200 g appelsiinin makuista tuorejuustoa

1/2 dl sokeria

1/2 prk säilykehedelmiä soseutettuna (pieni purkki)

puolen limen mehu

1 tl raastettua limen kuorta

5 liivatelehteä

Päälle:

1 levy tummaa suklaata

tuoreita marjoja ja hedelmiä

sitruunamelissan lehtiä

Murskaa haluamasi määrä keksejä pieneksi muruksi ja sekoita sulatettu voi joukkoon. (Tähän on laitettu melkein koko paketti Pirkka Digestive -keksejä ja noin 75 g voita). Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle ja nosta kylmään. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi ja sekoita joukkoon sokeri, limen mehu, teho/sauvasekoittimella soseutetut hedelmät ja limen kuori. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi erillisessä kulhossa ja sekoita se lopuksi juustoseoksen sekaan. Liota liivatteet pieneen määrään kuumaa vettä ja sekoita ohuena nauhana vaahtoseoksen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Irrota kakku vuoasta ja kaada sulatettu suklaa kakun päälle. Levitä suklaa heti ohueksi kerrokseksi kakun pintaan ja anna valua myös reunoille. Koristele tuoreilla marjoilla ja hedelmillä. Itse käytin mansikoita, nektariineja, appelsiinia ja limeä sekä sitruunamelissan lehtiä.

1248464520_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vaalea sangria

1 dl vettä

1/2 dl sokeria

1 plo kuivaa valkoviiniä

puolikas appelsiinin mehu

puolikas limen mehu

maun mukaan spriteä

(spriten voi halutessaan korvata piccolo-pullolla kuohuviiniä :-D)

jääpaloja

appelsiinin siivuja

limen siivuja

nektariinia

mansikoita

sitruunamelissan lehtiä

Sulata sokeri kiehuvaan veteen ja anna jäähtyä. Sekoita kaikki ainekset jäähtyneeseen sokeriveteen, koristele tuoreilla marjoilla ja hedelmillä, raikasta jääpaloilla. Nauti!

Aurinkoista kesää kaikille!!