Olimme ystäväperheen luona viettämässä ihanan kesäistä ja lämmintä iltaa grillauksen merkeissä. Ystävien kanssa rupattelu ilman kiirettä (vaikkakin lapsia saa vahtia kyllä aika tiiviisti :-D) on kyllä mitä mahtavin tapa rentoutua. Vein illanviettoon mukanani sangriaa ja sangrian hyvä maku ja ulkoasu inspiroi minua myös juustokakun teossa.
Kakku maistuu hedelmäiselle ja pirskahtelevan sitrusmaiselle. Makujen tasapainon vuoksi päädyin päällystämään kakun tummalla suklaalla. Tuoreet hedelmät ja marjat antavat raikkaan loppusilauksen kakkuun. Tässä ohje:
Hedelmäinen juustokakku
Pohja:
Digestive -keksejä
voita
Täyte:
1 prk Flora vispiä
200 g appelsiinin makuista tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1/2 prk säilykehedelmiä soseutettuna (pieni purkki)
puolen limen mehu
1 tl raastettua limen kuorta
5 liivatelehteä
Päälle:
1 levy tummaa suklaata
tuoreita marjoja ja hedelmiä
sitruunamelissan lehtiä
Murskaa haluamasi määrä keksejä pieneksi muruksi ja sekoita sulatettu voi joukkoon. (Tähän on laitettu melkein koko paketti Pirkka Digestive -keksejä ja noin 75 g voita). Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle ja nosta kylmään. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi ja sekoita joukkoon sokeri, limen mehu, teho/sauvasekoittimella soseutetut hedelmät ja limen kuori. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi erillisessä kulhossa ja sekoita se lopuksi juustoseoksen sekaan. Liota liivatteet pieneen määrään kuumaa vettä ja sekoita ohuena nauhana vaahtoseoksen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Irrota kakku vuoasta ja kaada sulatettu suklaa kakun päälle. Levitä suklaa heti ohueksi kerrokseksi kakun pintaan ja anna valua myös reunoille. Koristele tuoreilla marjoilla ja hedelmillä. Itse käytin mansikoita, nektariineja, appelsiinia ja limeä sekä sitruunamelissan lehtiä.
Vaalea sangria
1 dl vettä
1/2 dl sokeria
1 plo kuivaa valkoviiniä
puolikas appelsiinin mehu
puolikas limen mehu
maun mukaan spriteä
(spriten voi halutessaan korvata piccolo-pullolla kuohuviiniä :-D)
jääpaloja
appelsiinin siivuja
limen siivuja
nektariinia
mansikoita
sitruunamelissan lehtiä
Sulata sokeri kiehuvaan veteen ja anna jäähtyä. Sekoita kaikki ainekset jäähtyneeseen sokeriveteen, koristele tuoreilla marjoilla ja hedelmillä, raikasta jääpaloilla. Nauti!
Aurinkoista kesää kaikille!!
Kommentit