Esimieheni kävi moikkaamassa minua ja tyttötrioa meillä kotona. Vaihdettiin kuulumisia, syötiin kevyttä ruokaa italialaiseen tyyliin. Lopuksi nautimme kahvit ja marjaista juustokakkua :-)

1244462804_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakussa on kaksi pohjaa - alla ja välissä. Alapohjan reunoja kiertää mansikkarivi koristeena. Täyte on vaniljaista moussea höystettynä valkosuklaalla. Päällä mansikoita ja vadelmia sekä sitruunamelissan lehtiä.

Tämä kakku oli testikakku pohjan osalta. Testasin Brita-kakun pohjan toimivuutta juustokakussa - ilman marenkia. Ja täytyy sanoa, että ei sopinut tämä pohja täydellisesti tähän kakkuun. Brita-kakun aavistuksen kananmunan makuinen tiivis pohja vaatii kyllä rinnalleen sen reilun marenkikerroksen ja kermavaahtoa :-) Mutta vaihtamalla tähän kakkuun kaksi kappaletta ohuen ohuita rapeita murupohjia, siitä tulee taivaallinen! Murupohjat voi joko itse tehdä tai ostaa kaupan pakastealtaasta valmiina.

1244462842_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Marjainen juustokakku

Pohja:

2 kpl ohuita rapeita murupohjia (itse tehty tai valmis taikina)

Täyte:

3 dl Flora vispiä

2 dl Sunnuntai Vaniljatuorejuusto

130 g Pandan valkosuklaata

2 rkl sokeria

5 liivatelehteä

pari rkl vettä

Päälle:

Kauden marjoja maun mukaan. Halutessa voi tehdä kiilteen päälle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi ja lisää joukkoon vaniljatuorejuusto ja hieman haalea valkosuklaa sekä sokeri. Sekoita hyvin. Liuota liivatteen pariin ruokalusikalliseen kuumaa vettä ja kaada ohuena nauhana vaahtoseokseen. Laita irtopohjavuoan pohjalle toinen murupohjista. Laita vuoan reunoille rivi halkaistuja mansikoita koristeeksi. Kaada noin puolet täytteestä phjan ja mansikoiden päälle. Nosta sen jälkeen toinen murupohja vuokaan. Lopuksi kaada loput täytteestä vuokaan, tasoita pinta ja laita jääkaappiin hyytymään. Tämä kakku hyytyi noin kolme tuntia ja se oli aivan riittävä aika. Koristele lopuksi mielesi mukaan kaudenmarjoilla tai hedelmillä. Nauti!

Kiva kun kävit Kirsi!